Dorado після Середземномор'я
(покроковий рецепт з фото)
Що приготувати на романтичну легку вечерю? звичайно, запечену рибу! Розповідаю вам рецепт, як приготувати дорадо по-середземноморському. Додамо до риби ароматні трави, чорний перець, волоські горіхи і лимон.
Дорадо - риба з щільним білим м'ясом без дрібних кісточок. Від вас буде потрібно мінімум зусиль і часу, щоб вийшло смачне блюдо на обід або вечерю. Запікається дорадо по-середземноморському під сумішшю подрібнених горіхів і зелені.
- Корифена - 1 штука
- Горіхи волоські - 50 грам
- Braai - 1 пучок (або петрушка)
- Лимон - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Кардамон - 3 штуки
- Чорний перець - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
Рибу очистіть від луски, попатраєте, видаліть плавники, промийте під холодною водою, обсушити. Зелень вимийте, цибуля очистіть.
За тушці риби зробіть два косих надрізу з обох сторін, приправити сіллю, бризніть оливковою олією, помістіть в форму для запікання. Поставте в розігріту до 240 градусів духовку на 10 хвилин.
В цей час горіхи, зелень, цибуля і спеції подрібніть в блендері.
Горіхову масу злегка обсмажте на сухій сковороді.
Потім обсмажену суміш розкладіть поверх рибки, полийте соком 1/2 лимона. Снизьте жар духовки до 180 ° С і продовжуйте запікати ще 15 хвилин.
Подавайте запечену дорадо з зеленню і лимоном. Смачного!