Яловичина в Середземномор'ї
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина по-середземноморському готується зовсім недовго. А ось блюдо виходить неймовірно смачним і дуже красивим. Правильно оформивши подачу, ви зможете приготувати його до будь-якого свята.
В цей рецепт входять найрізноманітніші інгредієнти. Одним з них є яловичина. Дуже важливо вибрати якісне і відповідне м'ясо. Від цього багато що залежить, смак всього блюда. Краще, щоб яловичина була молодою і не жилавої. Щоб дізнатися, як приготувати яловичину по-середземноморському, читайте цей рецепт.
- Яловичина - 600 грам
- Грудинка копчена - 50 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Cukini - 1 штука
- Горошок зелений заморожений - 100 грам
- Luk-salotų - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Wasabi - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений, сіль морська - За смаком
Шматок яловичини без кісточки зачистите від жилок і плівок, вимийте в холодній воді і обсушити паперовими рушниками. Змастіть рослинним маслом.
Обсмажте шматки м'яса з обох сторін на грилі до готовності. Потім посипте яловичину морською сіллю і меленим перцем, загорніть у фольгу і дайте "відпочити" п'ятнадцять хвилин.
Зелений горошок вимийте під проточною водою. Якщо ви використовуєте заморожений, то дайте йому відтанути при кімнатній температурі. Бланшируйте горошок в окропі, а потім відразу ж покладіть в крижану воду, щоб він залишився яскраво зеленим.
Цукіні вимийте і висушіть. Відріжте у овоча кінчики з обох сторін. Чи не очищаючи, наріжте цукіні на тонкі смужки.
Часник і шалот очистіть від лушпиння, вимийте, обсушити і дрібно нарубати. У сковороді розігрійте олію, викладіть в нього овочі. Додайте до них тонко нарізаний бекон або грудинку. Обсмажуйте п'ять хвилин.
Васабі викладіть в піалку, додайте до нього вершки. Збийте соус блендером, залийте їм овочі. Викладіть на тарілку овочі з беконом, зверху покладіть м'ясо і полийте залишками соусу.