Рецепт Дорада в фользі фото

Дорада в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Обробка
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо збираєтеся запікати дораду, то зверніть увагу, що найкраще це робити в фользі, тоді риба краще просочиться спеціями і буде нудитися у власному соку з помідорами і смаженою цибулею.

Опис приготування:

Дуже цікавий рецепт, подано детальну інформацію про, як приготувати дораду в фользі. Відомо, що завдяки фользі прискорюється процес приготування страв. М'якоть виходить більш ніжною і соковитою. Але, щоб з'явилася апетитна скоринка, в кінці готування варто зняти верхній шар фольги і злити утворилася бульончик. Начинка дуже смачна. Смажену цибулю надає приємний смак риби, а спеції і зелень просочують її своїм ароматом.

  • Обробка - 2 штуки
  • Помідор - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Braai - 4-5 штук
  • Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець кольоровий горошком - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Сухі ароматні трави - За смаком
дорада в фользі - фото крок 1
1. Разморозьте дораду. Очистіть луску, приберіть зябра. Ретельно промийте черевце, зніміть з нього все плівки. Візьміть цибулю. Очистіть його від лушпиння. Наріжте тонкою соломкою (півкільцями). В оливковій олії обсмажують цибулю, поки він не придбає золотавий колір.
дорада в фользі - фото крок 2
2. Візьміть в рівних кількостях чорний перець горошком, koriandr, сухі трави. Все складіть в ступку і додайте сіль. Потім ретельно все перетріть.
дорада в фользі - фото крок 3
3. У почищеним і промитої риби зробіть неглибокі надрізи (5мм) навскіс на відстані 3-4 см один від одного. Натріть перетертими спеціями дораду з боків і всередині черевця. Дайте можливість просочитися, поки готується начинка.
дорада в фользі - фото крок 4
4. У підсмажену цибулю покладіть помідори без шкірки. Ошпарьтеокропом помідор, щоб її видалити. Перемішайте з цибулею. Потомити під кришкою. Потім перекладіть отриману начинку в вільну черевну порожнину і в голову. Додайте пару кружечків лимона.
дорада в фользі - фото крок 5
5. Рибу, нафаршировану смаженою цибулею і помідорами, перекладіть на фольгу. Очистіть часник і поріжте тонкими пластинами. Спинку і боки доради промажьте оливковою олією. Потім розкладіть по всій довжині тушки часник. Пересипьте зеленню (петрушка або кінза). Полийте столовою ложкою лимонного соку.
дорада в фользі - фото крок 6
6. Загорніть рибу в 2 шару фольги. Викладіть у жароміцних форму. Поставте в духовку, розігріту до 240С.
дорада в фользі - фото крок 7
7. Через 35-40 хвилин розгорніть фольгу і злийте сік, що утворився. Потім поверніть рибу в духовку ще хвилин на 10. Фольгою риби не закривайте. Готову дораду подавайте з запеченим помідором або овочевим гарніром.

Схожі рецепти