Дорада в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо збираєтеся запікати дораду, то зверніть увагу, що найкраще це робити в фользі, тоді риба краще просочиться спеціями і буде нудитися у власному соку з помідорами і смаженою цибулею.
Дуже цікавий рецепт, подано детальну інформацію про, як приготувати дораду в фользі. Відомо, що завдяки фользі прискорюється процес приготування страв. М'якоть виходить більш ніжною і соковитою. Але, щоб з'явилася апетитна скоринка, в кінці готування варто зняти верхній шар фольги і злити утворилася бульончик. Начинка дуже смачна. Смажену цибулю надає приємний смак риби, а спеції і зелень просочують її своїм ароматом.
- Обробка - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Braai - 4-5 штук
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець кольоровий горошком - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Сухі ароматні трави - За смаком
1. Разморозьте дораду. Очистіть луску, приберіть зябра. Ретельно промийте черевце, зніміть з нього все плівки. Візьміть цибулю. Очистіть його від лушпиння. Наріжте тонкою соломкою (півкільцями). В оливковій олії обсмажують цибулю, поки він не придбає золотавий колір.
2. Візьміть в рівних кількостях чорний перець горошком, koriandr, сухі трави. Все складіть в ступку і додайте сіль. Потім ретельно все перетріть.
3. У почищеним і промитої риби зробіть неглибокі надрізи (5мм) навскіс на відстані 3-4 см один від одного. Натріть перетертими спеціями дораду з боків і всередині черевця. Дайте можливість просочитися, поки готується начинка.
4. У підсмажену цибулю покладіть помідори без шкірки. Ошпарьтеокропом помідор, щоб її видалити. Перемішайте з цибулею. Потомити під кришкою. Потім перекладіть отриману начинку в вільну черевну порожнину і в голову. Додайте пару кружечків лимона.
5. Рибу, нафаршировану смаженою цибулею і помідорами, перекладіть на фольгу. Очистіть часник і поріжте тонкими пластинами. Спинку і боки доради промажьте оливковою олією. Потім розкладіть по всій довжині тушки часник. Пересипьте зеленню (петрушка або кінза). Полийте столовою ложкою лимонного соку.
6. Загорніть рибу в 2 шару фольги. Викладіть у жароміцних форму. Поставте в духовку, розігріту до 240С.
7. Через 35-40 хвилин розгорніть фольгу і злийте сік, що утворився. Потім поверніть рибу в духовку ще хвилин на 10. Фольгою риби не закривайте. Готову дораду подавайте з запеченим помідором або овочевим гарніром.