Дорада в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачна риба, яку досить легко готувати. Найбільша складність - це почистити її Якщо ви любитель рибних страв, цю рибу варто приготувати, щоб насолодитися її солодкуватим і ніжним м'ясом.
Відмінний спосіб приготувати цю смачну рибу - запекти її в духовці. У фользі риба більше вариться, ніж запікається, а ось на овочевій подушці запекти - саме те. Дорада в духовці ... Це блюдо зіпсувати практично неможливо, готується воно легко і просто. Найважчий процес - це чистка риби. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати дораду в духовці на подушці з картоплі і цибулі. Сподіваюся, це блюдо вам сподобається.
- Обробка - 600-800 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Зелень петрушки - 2-3 штук (гілочки)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Лимон - 2-3 скибочок
Очистимо цибулю і картоплю. Наріжемо картопля на тонкі скибочки (товщиною не більше 1 см). А цибулю наріжемо тонкими півкільцями. Злегка змастіть форму маслом, викладемо цибулю і картоплю. Відправимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15.
Очистимо рибу від луски і нутрощів. Видалимо хребет і зябра.
Розтираємо в ступці часник і зелень петрушки з сіллю.
Додамо паприку і ложку оливкової олії, добре розтираємо.
Змащуємо рибу сумішшю.
Зробимо в тушці рибки кілька розрізів, вставимо в них тонкі скибочки лимона. Викладаємо рибу на картоплю в форму, змажемо маслом і відправимо в духовку хвилин на 30-40.
І ось смачна риба готова. Смачного!