Риба дорада в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дорада - морський карась. Це дуже смачна риба, вона сподобається навіть не фанатам рибних страв. Якщо плануєте влаштувати рибний четвер, обов'язково спробуйте, як приготувати рибу дорада в духовці.
Ця страва чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Якщо у вас є час, можна зробити подушку з тушкованих овочів. Подавайте з скибочками лимона, він доречний з усіма рибними стравами. Запечена риба містить мінімум жиру, тому прекрасно підходить для всіх, хто стежить за своєю фігурою.
- Обробка - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Розмарин свіжий - 4 штуки
- Часник - 12 зубчиків
- Орегано, чебрець, шавлія, базилік, орегано (сушені) - 1-2 чайних ложок
- Сіль, чорний і червоний перець - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
1
Разморозьте рибу. Очистіть її, видаліть плавники, зябра, нутрощі.
2
Розріжте все зубчики часнику навпіл і злегка обсмажте в оливковій олії. Часник має дати аромат.
3
Натріть рибу сіллю і перцем, змастіть часниковим маслом. Всередину закладіть часник і розмарин.
4
Зробіть надрізи на одній стороні риби і вкладіть скибочки апельсина.
5
Викладіть рибу на пергамент або фольгу. Зверху вилийте залишки масла, в якому обсмажували часник, і приправте дрібкою цукру.
6
Запікайте рибу 20-25 хвилин при температурі 210 градусів. Подавайте, прикрасивши дольками лимона, видавивши з нього сік на рибку.