Дорада з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запитаєте у мене, що приготувати з доради, я вам відповім - запекти дораду з картоплею в духовці. Це - найпростіший, але дуже ефективний спосіб приготування цієї чудової рибки.
Приготувати дораду з картоплею дуже легко, з цим завданням впорається кожен. Однак блюдо виходить - дивовижне. Ніжна і дуже приємна на смак рибка, м'який картопля… З келихом білого вина - просто пісня Удачі в приготуванні!
- Обробка - 1 штука (вагою близько 1 кг)
- Картопля - 700 грам
- Вино столове біле - 1/2 склянки
- Олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Дорадо на роботу, вимити і просушити паперовим рушником. Покласти у форму для запікання, змащену маслом. Посолити, поперчити, посипати спеціями.
Картоплю нарізаємо на дольки товщиною близько 1 см. Кладемо в киплячу воду, відварюємо приблизно 5 хвилин, після чого кладемо в форму для запікання разом з рибою. Збризгуємо оливковою олією зверху.
Наливаємо в форму для запікання вино. Ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, і запікаємо близько 30 хвилин.
Насолоджуємося. Смачного!