Домашні ковбаси
(покроковий рецепт з фото)
Така ковбаса - просто прикраса столу. Тут присутні лише натуральні інгредієнти і відмінний смак. Розповім, як приготувати домашню ковбасу за бабусиним рецептом. Це дуже смачно!
Така ковбаса виходить, як колись у бабусі. Дуже смачна, соковита і ароматна. Одне те, що при приготуванні використовуються тільки натуральні продукти, вже радує. У ній попадаються невеликі окремі шматочки м'яса і сала, що дає добре відчути смак кожного компонента. Ковбаса домашня відмінно зберігається в холодильнику і в міру необхідності просто розігрівається.
- Свинина - 2-2, 5 кілограма
- Сало хребтовое - 500-700 грам
- Часник - 1 штука
- Тонкі свинячі кишки - 5 штук (загалом має бути 5 метрів. )
- Сіль, перець, суха зелень, мелений коріандр - За смаком
1
Ретельно промийте кишки з обох сторін. Можна навіть вискоблити їх зворотною стороною ножа.
2
Наріжте м'ясо маленькими кубиками. При бажанні можете пропустити через м'ясорубку, але шматочками виходить смачніше.
3
У сала відокремте шкірку і відріжте шматочок близько 100 г вагою і відкладіть його вбік. Решта сало поріжте кубиками дрібніше, ніж м'ясо.
4
Перемішайте м'ясо і сало. Додайте до них все спеції і гарненько розмішайте, щоб всі компоненти просочилися приправами.
5
Часник порізати дуже дрібно і теж додайте в фарш.
6
Наповніть кишки за допомогою звичайної м'ясорубки. З неї виймається ріжучий ніж і одягається спеціальна насадка, на яку кріпиться кишка. Наповнювати ковбаси слід не дуже щільно, інакше вони полопаються при запіканні.
7
Зауважте краю нитками без додавання синтетики, щоб вони не згоріли. І відправте начинені ковбаси в холодильник.
8
Проткніть ковбасу в багатьох місцях за допомогою зубочистки, щоб під час приготування з неї виходила пара.
9
У велику каструлю покладіть колечко ковбаси і залийте його водою, так щоб вона добре вкрилася.
Варіть хвилин 5.
Варіть хвилин 5.
10
Відварені ковбаси відкладіть в сторону. А тим часом візьміть залишився шматочок сала, наріжте шматочками і посмажте на сковороді до утворення шкварок.
11
Далі відправляйте ковбасу на деко, полийте жиром від сала і відправляйте в духовку, розігріту до 220-240 градусів. Постійно перевертайте колечка, щоб не пригоріли.
12
Запікати ковбасу потрібно 1 час. Готовність визначаєте візуально: коли вона стала рум'яна і придбала золотистий відтінок, значить готова. Смачного!