Дика качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Справжній святковий страва для званих гостей - апетитне м'ясо качки з овочами і картоплею. Готується просто, зате результат - пальчики оближеш! Дивіться рецепт приготування дикої качки в духовці!
М'ясо дикої качки може багатьом видатися дещо жорстким або з неприємним запахом. Але якщо ви самі її спіймали і знаєте, що птах свіжа і нестара, то боятися нічого. Для приготування дикої качки в духовці розраховуйте час: на кожен кілограм йде годину, щоб її запекти. Тому невелика качка в 2 кілограма запікається мінімум 2 годину.
- Качка - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Сметана або майонез - За смаком (за смаком )
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Качку випатрати, посоліть і поперчіть гарненько, можете ще додати спецій до риби.
Викладіть качку в казан або каструлю з товстими стінками, додайте до неї цибулю, порізаний кільцями.
Можете додати майонез або сметану. За бажанням змішайте їх в рівних пропорціях і змастити качку і цибулю сумішшю. Качка не повинна плавати в майонезі, але його має бути достатньо для всієї птиці.
Дайте качці промаринуватися хвилин 20 хоча б (але чим більше, тим краще).
Поставте духовку нагріватися до 150 градусів.
На решітку викладіть качку, а також картопля і помідори. Поставте качку на решітці на деко, встановіть його в духовці під качкою. Це щоб птах не купалася в жирі.
Поставте духовку нагріватися до 150 градусів.
На решітку викладіть качку, а також картопля і помідори. Поставте качку на решітці на деко, встановіть його в духовці під качкою. Це щоб птах не купалася в жирі.
Запікайте години півтори-два. Потім поставте на 20 хвилин при 200 градусах, щоб утворилася рум'яна кірочка.
Готову дику качку в духовці подавати можете з пилу, з жару. Смачного!