Рецепт Дика качка в духовці фото

Дика качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Птах, Картопля, Качка, Дичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Справжній святковий страва для званих гостей - апетитне м'ясо качки з овочами і картоплею. Готується просто, зате результат - пальчики оближеш! Дивіться рецепт приготування дикої качки в духовці!

М'ясо дикої качки може багатьом видатися дещо жорстким або з неприємним запахом. Але якщо ви самі її спіймали і знаєте, що птах свіжа і нестара, то боятися нічого. Для приготування дикої качки в духовці розраховуйте час: на кожен кілограм йде годину, щоб її запекти. Тому невелика качка в 2 кілограма запікається мінімум 2 годину.

  • Качка - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сметана або майонез - За смаком (за смаком )
  • Спеції - За смаком
дика качка в духовці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
дика качка в духовці - фото крок 2
Качку випатрати, посоліть і поперчіть гарненько, можете ще додати спецій до риби.
дика качка в духовці - фото крок 3
Викладіть качку в казан або каструлю з товстими стінками, додайте до неї цибулю, порізаний кільцями.
дика качка в духовці - фото крок 4
Можете додати майонез або сметану. За бажанням змішайте їх в рівних пропорціях і змастити качку і цибулю сумішшю. Качка не повинна плавати в майонезі, але його має бути достатньо для всієї птиці.
дика качка в духовці - фото крок 5
Дайте качці промаринуватися хвилин 20 хоча б (але чим більше, тим краще).
Поставте духовку нагріватися до 150 градусів.
На решітку викладіть качку, а також картопля і помідори. Поставте качку на решітці на деко, встановіть його в духовці під качкою. Це щоб птах не купалася в жирі.
дика качка в духовці - фото крок 6
Запікайте години півтори-два. Потім поставте на 20 хвилин при 200 градусах, щоб утворилася рум'яна кірочка.
дика качка в духовці - фото крок 7
Готову дику качку в духовці подавати можете з пилу, з жару. Смачного!

Схожі рецепти