Качка, смажена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите птицю? Я ось якраз хочу показати, як приготувати качку, смажену в духовці з мінімальним набором інгредієнтів і без особливого клопоту. Для зайнятих господинь - це те, що потрібно, запам'ятовуйте!
В даному випадку не буде ніякого маринаду і ніяких зайвих маніпуляцій. Тільки сіль і готовий набір приправ для птиці з магазину. Найкраще натерти качку спеціями заздалегідь, щоб вона просочилася ароматами (мінімум - годин 8, але краще за добу). Подавайте блюдо до столу з улюбленим соусом і гарніром до смаку.
- Качка - 1 штука
- Сіль і приправа - За смаком
1. Качку вимийте як слід і ошпарьтеокропом.
2. З усіх боків натріть сіллю і приправою. Викладіть в глибоку миску і приберіть в холодильник на 8 годин.
3. Після визначте птицю на деко. Змащувати маслом не потрібно, буде досить жиру, який виділиться від качки. Духовку розігрійте до 220 градусів.
4. Деко накрийте фольгою, поставте в духовку. Через 10 хвилин зменшіть вогонь до 180 градусів і залиште смажитися годинки на 1.5. Після акуратно зніміть фольгу і доведіть качку до готовності.
5. Ось така красуня. Смачного!