Дієтичний шашлик
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене на вугіллі - це, звичайно, класно, але не кожному здоров'я дозволяє лопати жирну свинину та ще й з засмаженою скоринкою. Як зробити дієтичний шашлик, зберігши всі поживні речовини і смакові якості м'яса? Нічого складного - просто дотримуйтесь інструкції! ;)
Дієтичний шашлик - це не міф, а реальність, причому дуже смачна. Однак є одне «але» - для дієтичного шашлику підійде не всяке м'ясо і не всякий маринад. Для такого шашлику найкраще використовувати курку, кролика або пісну яловичину (а ще краще - телятину), а в якості основи для маринаду взяти кефір або йогурт. Втім, не втрачатимемо час на зайві пояснення - в рецепті все детально описано Отже, як приготувати дієтичний шашлик:
1. М'ясо промиваємо, позбавляємо від плівок, осколків кісток, шкіри - загалом, готуємо його. Після цього ріжемо порційними шматками.
2. Зелень петрушки і кропу миємо й дрібно ріжемо. Якщо любите базилік - додайте і його.
3. У каструлі або мисці змішуємо кефір (або натуральний йогурт), зелень, сіль і ті спеції, які дозволяє вживати ваше здоров'я. Можна пропустити через прес пару часточок часнику.
4. Закладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо і прибираємо в холод на 2-3 годину.
5. Дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб мяско встигло трохи зігрітися. Нанизуємо шматочки на шампури.
6. А ось тут починається найцікавіше - кожен шампур обертаємо в харчову фольгу. І - на вугілля! М'ясо запече у власному соку, але при цьому просочиться легким ароматом диму і трав. Якщо ж за п'ять хвилин до готовності фольгу зняти і м'ясо трохи потримати над відкритим жаром, воно схопиться тонкої золотистою скоринкою… Це просто смакота!
От і все - тепер ви знаєте, як приготувати дієтичний шашлик. За цим рецептом можна готувати не тільки м'ясо, але і рибу, овочі, гриби. Вони вийдуть набагато соковитіше і куди корисніше, ніж традиційні шашлики. Приємного апетиту і міцного здоров'я!
- М'ясо - 2 кілограма
- Кріп свіжий - 50 грам
- Петрушка свіжа - 50 грам
- Кефір або йогурт - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком (по бажанню)
- Часник - За смаком (по бажанню)
- Спеції - За смаком
1. М'ясо промиваємо, позбавляємо від плівок, осколків кісток, шкіри - загалом, готуємо його. Після цього ріжемо порційними шматками.
2. Зелень петрушки і кропу миємо й дрібно ріжемо. Якщо любите базилік - додайте і його.
3. У каструлі або мисці змішуємо кефір (або натуральний йогурт), зелень, сіль і ті спеції, які дозволяє вживати ваше здоров'я. Можна пропустити через прес пару часточок часнику.
4. Закладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо і прибираємо в холод на 2-3 годину.
5. Дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб мяско встигло трохи зігрітися. Нанизуємо шматочки на шампури.
6. А ось тут починається найцікавіше - кожен шампур обертаємо в харчову фольгу. І - на вугілля! М'ясо запече у власному соку, але при цьому просочиться легким ароматом диму і трав. Якщо ж за п'ять хвилин до готовності фольгу зняти і м'ясо трохи потримати над відкритим жаром, воно схопиться тонкої золотистою скоринкою… Це просто смакота!
От і все - тепер ви знаєте, як приготувати дієтичний шашлик. За цим рецептом можна готувати не тільки м'ясо, але і рибу, овочі, гриби. Вони вийдуть набагато соковитіше і куди корисніше, ніж традиційні шашлики. Приємного апетиту і міцного здоров'я!