Дієтичний шашлик з індички
(покроковий рецепт з фото)
У теплу пору року багато виїжджають на пікніки і роблять шашлик. Я хочу запропонувати спосіб, як приготувати дієтичний шашлик з індички, щоб в період пікніків раділи і ті, хто сидить на дієті.
Шашлик з індички (особливо - з грудки) дуже важливо не пересушити, інакше він вийде занадто жорстким. Також важливий етап - марінація м'яса. Якщо у вас в запасі є час, нехай м'ясо краще довше побуде в маринаді.
- Грудка індички - 1 кілограм
- Кефір - 1, 5 склянки (можна знежирений)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (сухий базилік, суміш перців, розмарин і ін.)
В першу чергу приготуйте маринад. Для цього в досить глибокій ємності змішайте кефір, подрібнені перці, а також сушений базилік.
Нарізану придатними для шампурів за розміром шматочками індичку викладіть в маринад, добре перемішайте і залиште маринуватися на 3 годину.
Після марінаціі додайте сіль і насадити м'ясо на шампура. Намагайтеся рівномірно розмістити шматочки, не потрібно притискати їх один до одного (так шар м'яса буде гірше готуватися), але і сильно далеко один від одного їх залишати не варто, адже так ви ризикуєте просто пересушити шашлик.
Над розжареним вугіллям шашлик може готуватися різний час, тому що занадто багато факторів впливають на швидкість приготування. Зазвичай цей процес займає не менше 30-40 хвилин.