Рецепт Дамляма зі свинини і яловичини фото

Дамляма зі свинини і яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Овочі , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У узбецької кухні багато хороших рецептів, і цей один з них. Головне не перетримати овочі і правильно приготувати м'ясо. Дамляма - дуже смачна страва, яке традиційно готується в казані.

Опис приготування:

Дамляма - традиційне узбецьке блюдо, яке прийнято готувати з баранини або яловичини. Багато готують його по-різному і навіть на традиційній кухні це блюдо не втомлюються доповнювати тими чи іншими інгредієнтами. Я представила її класичний рецепт, тільки в якості м'яса взяла яловичину і свинину (наполовину). Ще одна обов'язкова уязик - готувати дамляму в казані, накривши її капустяним листям.

  • М'ясо - 700 грам (будь-який: баранина, яловичина, свинина, курка)
  • Картопля - 6-8 штук (середнього розміру)
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Часник - 1 штук
  • Капустяні листи - 3-4 штук
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 1
1. Дамляму традиційно готують з баранини, але для цього блюда теоретично підійде будь-яке м'ясо. Я не дуже люблю баранину, тому взяла свинину і яловичину (по 400 г).
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 2
2. Картопля для цієї страви потрібно різати крупно (якщо бульби середнього розміру, то навпіл). Я зазвичай нарізаю 3/4 Я сказав vиmeryayu, щоб потім зайвою не залишалося.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 3
3. Отже, на рослинному маслі обсмажуємо половину цибулини. Наша задача - Прокол гарненько казан.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 4
4. Я заздалегідь замаринувати м'ясо, але це не обов'язково (маринована в оцті і спеціях один годину). Якщо є час, можете замаринувати, а якщо немає - обсмажуйте в сирому вигляді.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 5
5. Обсмажуємо м'ясо з цибулею в казані.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 6
6. Потім додаю моркву і половину склянки води, трохи протушіваем, солю і приправляю за смаком.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 7
7. Потім викладаю наш картопля і добре приминаю його.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 8
8. Нарізаємо скибочками помідори і викладаємо поверх картоплі.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 9
9. Тепер залишилося все це накрити 3-4 листами капусти і додати води так, щоб вона тільки почала стосуватися капусти.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 10
10. Тушкуємо один годину на слабкому вогні, після чого додаємо зелень петрушки (або будь-яку іншу за смаком).
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 11
11. Тепер наше завдання все перемішати.
дамляма зі свинини і яловичини - фото крок 12
12. Потім даємо настоятися нашої дамляме близько півгодини, після чого її можна подавати до столу.

Схожі рецепти