Дамляма зі свинини і яловичини
(покроковий рецепт з фото)
У узбецької кухні багато хороших рецептів, і цей один з них. Головне не перетримати овочі і правильно приготувати м'ясо. Дамляма - дуже смачна страва, яке традиційно готується в казані.
Дамляма - традиційне узбецьке блюдо, яке прийнято готувати з баранини або яловичини. Багато готують його по-різному і навіть на традиційній кухні це блюдо не втомлюються доповнювати тими чи іншими інгредієнтами. Я представила її класичний рецепт, тільки в якості м'яса взяла яловичину і свинину (наполовину). Ще одна обов'язкова уязик - готувати дамляму в казані, накривши її капустяним листям.
- М'ясо - 700 грам (будь-який: баранина, яловичина, свинина, курка)
- Картопля - 6-8 штук (середнього розміру)
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Часник - 1 штук
- Капустяні листи - 3-4 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Дамляму традиційно готують з баранини, але для цього блюда теоретично підійде будь-яке м'ясо. Я не дуже люблю баранину, тому взяла свинину і яловичину (по 400 г).
2. Картопля для цієї страви потрібно різати крупно (якщо бульби середнього розміру, то навпіл). Я зазвичай нарізаю 3/4 Я сказав vиmeryayu, щоб потім зайвою не залишалося.
3. Отже, на рослинному маслі обсмажуємо половину цибулини. Наша задача - Прокол гарненько казан.
4. Я заздалегідь замаринувати м'ясо, але це не обов'язково (маринована в оцті і спеціях один годину). Якщо є час, можете замаринувати, а якщо немає - обсмажуйте в сирому вигляді.
5. Обсмажуємо м'ясо з цибулею в казані.
6. Потім додаю моркву і половину склянки води, трохи протушіваем, солю і приправляю за смаком.
7. Потім викладаю наш картопля і добре приминаю його.
8. Нарізаємо скибочками помідори і викладаємо поверх картоплі.
9. Тепер залишилося все це накрити 3-4 листами капусти і додати води так, щоб вона тільки почала стосуватися капусти.
10. Тушкуємо один годину на слабкому вогні, після чого додаємо зелень петрушки (або будь-яку іншу за смаком).
11. Тепер наше завдання все перемішати.
12. Потім даємо настоятися нашої дамляме близько півгодини, після чого її можна подавати до столу.