Дамляма
(покроковий рецепт з фото)
Дамляма - традиційне узбецьке блюдо, що представляє собою баранину, тушковану з овочами і запечене під капустяним листям. Дуже смачно і корисно. Заходьте, я покажу вам, як приготувати дамляму.
Це дуже просте в приготуванні блюдо узбецької кухні. Дамляма цілком здатна прикрасити собою і святковий стіл, а також підійде для щоденної трапези. Всі овочі гасяться у власному соку, м'ясо ж присмажується (за рахунок того, що воно знаходиться внизу казана) до хрусткого стану. Це дуже смачно і зовсім нескладно!
- Морква - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Купуста білокачанна - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки
- Баранина на ребрах - 1 кілограм
- Kurdyuk - 300 грам
- Сіль - За смаком
Баранячі ребра разом з нарізаним курдюком викладіть на дно казана.
На м'ясо викладіть нарізану кільцями цибулю. Не забудьте посолити і поперчити.
На цибулю викладіть нарізану брусочками моркву.
Потім викладіть картоплю, нарізаний досить крупно.
Капусту потрібно розібрати на листя, викладіть їх щільно поверх всіх овочів. Додайте третину склянки води. Казан закрийте кришкою і поставте на сильний вогонь.
Через 10 хвилин вогонь потрібно зменшити і готувати ще 40 хвилин. Коли листя капусти придбають прозорість, дамляма готова.
Подають дамляму в великому блюді, виклавши всі компоненти в зворотній послідовності: спочатку - листя капусти, потім - овочі і м'ясо.