Рецепт Дамляма фото

Дамляма
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Баранина
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дамляма - традиційне узбецьке блюдо, що представляє собою баранину, тушковану з овочами і запечене під капустяним листям. Дуже смачно і корисно. Заходьте, я покажу вам, як приготувати дамляму.

Це дуже просте в приготуванні блюдо узбецької кухні. Дамляма цілком здатна прикрасити собою і святковий стіл, а також підійде для щоденної трапези. Всі овочі гасяться у власному соку, м'ясо ж присмажується (за рахунок того, що воно знаходиться внизу казана) до хрусткого стану. Це дуже смачно і зовсім нескладно!

  • Морква - 500 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Купуста білокачанна - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Баранина на ребрах - 1 кілограм
  • Kurdyuk - 300 грам
  • Сіль - За смаком
дамляма - фото крок 1
Баранячі ребра разом з нарізаним курдюком викладіть на дно казана.
дамляма - фото крок 2
На м'ясо викладіть нарізану кільцями цибулю. Не забудьте посолити і поперчити.
дамляма - фото крок 3
На цибулю викладіть нарізану брусочками моркву.
дамляма - фото крок 4
Потім викладіть картоплю, нарізаний досить крупно.
дамляма - фото крок 5
Капусту потрібно розібрати на листя, викладіть їх щільно поверх всіх овочів. Додайте третину склянки води. Казан закрийте кришкою і поставте на сильний вогонь.
дамляма - фото крок 6
Через 10 хвилин вогонь потрібно зменшити і готувати ще 40 хвилин. Коли листя капусти придбають прозорість, дамляма готова.
дамляма - фото крок 7
Подають дамляму в великому блюді, виклавши всі компоненти в зворотній послідовності: спочатку - листя капусти, потім - овочі і м'ясо.