Цвітна капуста з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить цвітну капусту. Цей овоч - джерело вітамінів і мікроелементів. Разом з іншими продуктами капуста гармонує дуже добре (наприклад, з шинкою і помідорами).
Цей корисний овоч - повноцінний представник свого роду. Тільки, на відміну від білокачанної, в цвітній капусті більше вітамінів і мікроелементів: вітамін С, білок, вітаміни В і А, а також калій, кальцій, магній, фосфор, натрій і залізо. Готувати овоч можна з різними інгредієнтами. Наприклад, кольорова капуста з шинкою - це відмінний варіант, щоб побалувати корисним обідом свою сім'ю і пригостити гостей.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Шинка - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Сир - 150 грам
1. Відмінне блюдо, яким можна пригостити навіть гостей. Цвітну капусту потрібно попередньо підготувати: розбираємо її на суцвіття і відправляємо в киплячу підсолену воду. Проварюємо 1-2 хвилини на середньому вогні і витягуємо за допомогою шумівки.
2. Нарізаємо шинку кубиками або соломою - як вам більше подобається.
3. Збиваємо яйця з додаванням молока, солі і спецій. Збивати можна віночком, виделкою або міксером.
4. Змішуємо капусту з шинкою і заливаємо отриманою яєчної сумішшю. Акуратно перемішуємо, щоб не пошкодилися суцвіття. Після цього заливаємо масу в форму для запікання, попередньо змастивши її олією.
5. Зверху посипаємо сиром і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин.
6. Коли кольорова капуста з шинкою у вигляді запіканки трохи охолоне, її можна подавати до столу, прикрасивши зеленню.