Цибулеве пюре
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом цибулевого пюре по-французьки. Гарнір виходить надзвичайно ніжним, пишним і смачним.
Любителів їсти варену цибулю дуже мало. Але я вас запевняю, в цьому пюре ви його навіть не відчуєте. Разом з цибулею вариться картопля, який і визначає в підсумку смак страви. Пюре, приготоване за цим рецептом, виходить ніжним, повітряним і смачним. Підійде дорослим і дітям на гарнір з куркою, індичкою, рибою.
- Цибуля ріпчаста - 300 грам
- Картопля - 400 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Молоко - 30 мілілітрів
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте продукти для цибульного пюре.
Картопля очистіть, помийте і наріжте великими шматочками. Викладіть в каструлю.
Цибулю очистіть, помийте і наріжте крупно. Додайте в каструлю з картоплею.
Залийте картопля з цибулею водою і поставте на плиту.
Коли вода в каструлі закипить, всипте сіль за смаком. Варіть овочі до готовності. Після воду злийте.
Додайте тепле молоко.
Викладіть в каструлю з цибулею та картоплею вершкове масло.
Додайте мускатний горіх за смаком і розімніть лук з картоплею, молоком і вершковим маслом в пюре.
Додайте жовтки і знову добре перемішайте.
Цибулеве пюре готове. Подавайте на гарнір до м'яса, рибі, птиці.