Буряковий салат з кіноа
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і яскравий салат з буряка, доповнений сезонної зеленню і крупою киноа - блюдо, збалансоване за смаковими якостями і зовнішнім виглядом, а також приносить величезну користь здоров'ю. Спробуйте!
Приготувати такий салат досить легко, єдина трудність може полягати у відсутності киноа або спаржі. В цьому випадку киноа можна замінити кускусом або інший розсипчастою дрібної крупою, а спаржу - стручкової або звичайною (консервованої) квасолею.
- Буряк - 180-200 грам (відварна)
- Лобода - 50 грам
- Sparzha - 80-100 грам
- Цибуля зелена - 40-50 грам (порізаний кільцями)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Олія соняшникова - 2-3 Ст. Ложок (нерафінована)
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка (або винний)
- Сіль кухонна - За смаком
- Паприка - За смаком
Приготування бурякового салату з кіноа необхідно почати з підготовки овочів і зелені. Буряк слід заздалегідь відварити (на пару протягом 15-20 хвилин) або запекти в духовці до м'якості.
Кіноа промийте і помістіть в ківш, залийте холодною водою (100 мл). Варіть крупу після закипання води протягом 15-20 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Перекладіть відварену крупу в миску для більш швидкого охолодження і залиште на час приготування інших інгредієнтів.
Дрібно поріжте стебла спаржі, измельчитечасник. Вилийте в сковороду або толстодонной ківш соняшникову олію і спассеруйте спаржу протягом 2-3 хвилин.
Додайте до спаржі подрібнений часник і паприку (або інші спеції), посоліть за смаком і перемішайте інгредієнти, готуйте ще не більше хвилини, а потім зніміть ківш з плити.
Відразу після цього додайте зелену цибулю в
Ще гарячу спасерувати суміш і перемішайте. Лук злегка обмякнет, але залишиться хрустким.
Ще гарячу спасерувати суміш і перемішайте. Лук злегка обмякнет, але залишиться хрустким.
Дайте вмісту ковша трохи охолонути, а в цей час поріжте відварну буряк дрібними кубиками. З'єднайте в глибокій мисці киноа, буряк і спасерувати суміш, додайте яблучний оцет і посоліть салат на смак.
Перемішайте всі інгредієнти, що входять до складу салату. При необхідності додайте невелику кількість соняшникової олії. Подавайте буряковий салат з кіноа до столу відразу після приготування.