Брускетта з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Брускетта з грибами подається як вишуканої закуски. Гриби і цибулю треба карамелізовану, до них додати ароматні спеції і все це подати на золотисто-хрусткому багеті, змащеному сиром.
Як приготувати брускетту з грибами?
1. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.
2. У невеликому сотейнику нагрійте столову ложку оливкової олії, викладіть нарізану цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості, протягом 5 хвилин. Додайте столову ложку води і чайну ложку коричневого цукру, перемішайте і продовжуйте смажити ще хвилин 10.
3. Обсмажену цибулю остудіть. Гриби промийте і наріжте пластинками. У сковороду викладіть вершкове масло, вогонь поставте на середній і смажте гриби до м'якості, протягом 8 хвилин.
4. У гриби додайте вино, сіль, чорний перець, щіпку пластівців сушеного чилі, кілька гілочок чебрецю. Смажте, помішуючи, ще хвилин 5-7.
5. До грибів додайте цибулю, перемішайте і відставте в сторону до охолодження.
6. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Багет наріжте скибочками. Кожен шматочок з обох сторін змастіть оливковою олією. Викладіть на застелений пергаментом деко. Злегка посоліть і поперчіть.
7. Запікайте скибочки багета в розігрітій духовці по 3-4 хвилини з кожного боку.
8. Коли багет трохи охолоне, натріть його часником.
9. Кожен шматочок багета змастіть сирним сиром, зверху викладіть по ложці суміші з грибів і цибулі. Посипте брускетту сіллю і капніть на кожну скибочку трохи бальзамічного оцту.
Брускетта з грибами готова!
Смачного!
- Цибуля - 2 штуки
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Гриби - 100-150 грам (печериці)
- Вершкове масло - 40 грам
- Біле сухе вино або винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Чебрець - - За смаком
- Пластівці чилі - - За смаком
- Багет - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Бальзамічний оцет - 2-4 Ст. Ложок
- Сир - 120 грам
1. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.
2. У невеликому сотейнику нагрійте столову ложку оливкової олії, викладіть нарізану цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості, протягом 5 хвилин. Додайте столову ложку води і чайну ложку коричневого цукру, перемішайте і продовжуйте смажити ще хвилин 10.
3. Обсмажену цибулю остудіть. Гриби промийте і наріжте пластинками. У сковороду викладіть вершкове масло, вогонь поставте на середній і смажте гриби до м'якості, протягом 8 хвилин.
4. У гриби додайте вино, сіль, чорний перець, щіпку пластівців сушеного чилі, кілька гілочок чебрецю. Смажте, помішуючи, ще хвилин 5-7.
5. До грибів додайте цибулю, перемішайте і відставте в сторону до охолодження.
6. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Багет наріжте скибочками. Кожен шматочок з обох сторін змастіть оливковою олією. Викладіть на застелений пергаментом деко. Злегка посоліть і поперчіть.
7. Запікайте скибочки багета в розігрітій духовці по 3-4 хвилини з кожного боку.
8. Коли багет трохи охолоне, натріть його часником.
9. Кожен шматочок багета змастіть сирним сиром, зверху викладіть по ложці суміші з грибів і цибулі. Посипте брускетту сіллю і капніть на кожну скибочку трохи бальзамічного оцту.
Брускетта з грибами готова!
Смачного!