Рецепт Брускетта з грибами фото

Брускетта з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Гриби
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Фуршет
Брускетта
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Брускетта з грибами подається як вишуканої закуски. Гриби і цибулю треба карамелізовану, до них додати ароматні спеції і все це подати на золотисто-хрусткому багеті, змащеному сиром.

Опис приготування:

Як приготувати брускетту з грибами?

1. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.

2. У невеликому сотейнику нагрійте столову ложку оливкової олії, викладіть нарізану цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості, протягом 5 хвилин. Додайте столову ложку води і чайну ложку коричневого цукру, перемішайте і продовжуйте смажити ще хвилин 10.

3. Обсмажену цибулю остудіть. Гриби промийте і наріжте пластинками. У сковороду викладіть вершкове масло, вогонь поставте на середній і смажте гриби до м'якості, протягом 8 хвилин.

4. У гриби додайте вино, сіль, чорний перець, щіпку пластівців сушеного чилі, кілька гілочок чебрецю. Смажте, помішуючи, ще хвилин 5-7.

5. До грибів додайте цибулю, перемішайте і відставте в сторону до охолодження.

6. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Багет наріжте скибочками. Кожен шматочок з обох сторін змастіть оливковою олією. Викладіть на застелений пергаментом деко. Злегка посоліть і поперчіть.

7. Запікайте скибочки багета в розігрітій духовці по 3-4 хвилини з кожного боку.

8. Коли багет трохи охолоне, натріть його часником.

9. Кожен шматочок багета змастіть сирним сиром, зверху викладіть по ложці суміші з грибів і цибулі. Посипте брускетту сіллю і капніть на кожну скибочку трохи бальзамічного оцту.

Брускетта з грибами готова!

Смачного!


  • Цибуля - 2 штуки
  • Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
  • Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
  • Гриби - 100-150 грам (печериці)
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Біле сухе вино або винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Чебрець - - За смаком
  • Пластівці чилі - - За смаком
  • Багет - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Бальзамічний оцет - 2-4 Ст. Ложок
  • Сир - 120 грам
Як приготувати брускетту з грибами?

1. Лук почистіть і наріжте тонкими півкільцями.

2. У невеликому сотейнику нагрійте столову ложку оливкової олії, викладіть нарізану цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості, протягом 5 хвилин. Додайте столову ложку води і чайну ложку коричневого цукру, перемішайте і продовжуйте смажити ще хвилин 10.

3. Обсмажену цибулю остудіть. Гриби промийте і наріжте пластинками. У сковороду викладіть вершкове масло, вогонь поставте на середній і смажте гриби до м'якості, протягом 8 хвилин.

4. У гриби додайте вино, сіль, чорний перець, щіпку пластівців сушеного чилі, кілька гілочок чебрецю. Смажте, помішуючи, ще хвилин 5-7.

5. До грибів додайте цибулю, перемішайте і відставте в сторону до охолодження.

6. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Багет наріжте скибочками. Кожен шматочок з обох сторін змастіть оливковою олією. Викладіть на застелений пергаментом деко. Злегка посоліть і поперчіть.

7. Запікайте скибочки багета в розігрітій духовці по 3-4 хвилини з кожного боку.

8. Коли багет трохи охолоне, натріть його часником.

9. Кожен шматочок багета змастіть сирним сиром, зверху викладіть по ложці суміші з грибів і цибулі. Посипте брускетту сіллю і капніть на кожну скибочку трохи бальзамічного оцту.

Брускетта з грибами готова!

Смачного!

Схожі рецепти