Брокколі в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Вдалий і оригінальний рецепт приготування брокколі в апельсиновому соусі. Незвичайне, з ніжним приємним смаком, чудовим ароматом і на вигляд дуже яскраве блюдо. Готувати страву дуже легко і просто!
Ви не любите брокколі? Але її можна приготувати дуже смачно і подати ефектно. Ось, наприклад, брокколі в апельсиновому соусі - це яскраве, дуже смачне і цікаве блюдо. Готувати його легко, а головне дуже швидко: для 20-25 хвилин у вас готовий вишуканий обід або вечерю. Думаю, дітям теж сподобається це блюдо, тільки тоді виключіть вино і кешью. А як приготувати брокколі в апельсиновому соусі, я вам розповім прямо зараз.
- Брокколі - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 2 штуки
- Біле сухе вино - 150 мілілітрів
- Шафран - 1 щіпка
- Кешью - 50 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Брокколі розберіть на суцвіття і бланшувати: кидаємо в киплячу воду на кілька хвилин, а потім дістаємо і викладаємо на лід.
На сухій гарячій сковороді кілька хвилин обсмажуємо кешью.
На ту ж сковорідку наливаємо масло і 2-3 хвилини обсмажуємо моркву, нарізану соломкою.
Потім додаємо брокколі, перемішуємо і смажимо 2-3 хвилини.
З апельсина видавлюємо сік, додаємо до нього вино, шафран, сіль і перець. Доводимо до кипіння, робимо маленький вогонь і варимо кілька хвилин.
Потім додаємо в сковороду до овочами соус, додаємо ще трохи цедри апельсина. Тушкуємо все разом 5-6 хвилин.
Далі додаємо кешью, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилини 2. Потім викладаємо на тарілку.