Рецепт Курка з шавлією в апельсиновому соусі фото

Курка з шавлією в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Рецепт приготування курки в апельсиновому соусі з шавлією. За даним рецептом курка виходить ніжною, вишуканою, в ароматному оригінальному соусі.

Опис приготування:

У цьому рецепті для приготування курки використовують такі інгредієнти як: кукурудзяне борошно, шавлія, часник, апельсини і соєвий соус. Курка виходить ароматною і дуже смачною.

  • Муки кукурудзяної - 10 грам
  • Імбир, см - 7 штук
  • Апельсини - 3 штуки
  • Курка - 1 штука
  • Соєвого соусу - 50 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Шавлія - 10 грам
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 1
1. Часник і імбир очищаємо, листя шавлії промиваємо в холодній воді і обсушуємо. Потім на дрібній тертці натираємо імбир, і дрібно нарізаємо листя шавлії. Часник подрібнюємо.
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 2
2. У миску видавлюємо сік апельсина, додаємо сюди подрібнені прянощі і все перемішуємо. Потім додаємо сюди соєвий соус і знову добре перемішуємо.
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 3
3. У холодній воді промиваємо курку, висушуємо її і кладемо в поліетиленовий щільний пакет. Приготований маринад вливаємо в пакет до курки, рівномірно розподіляємо і закриваємо щільно пакет. Години на три прибираємо курку в холодильник.
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 4
4. Курку виймаємо з маринаду і кладемо в форму для запікання. Приблизно хвилин тридцять-сорок запікаємо, температура 180 градусів. Потім перевертаємо і запікаємо стільки ж і з іншого боку.
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 5
5. Процідимо залишився маринад, доводимо до кипіння і на невеликому вогні варимо. Помішуючи, додаємо кукурудзяну муку, поки не загусне соус.
курка з шавлією в апельсиновому соусі - фото крок 6
6. Курка готова, смачного.

Схожі рецепти