Курка з шавлією в апельсиновому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки в апельсиновому соусі з шавлією. За даним рецептом курка виходить ніжною, вишуканою, в ароматному оригінальному соусі.
У цьому рецепті для приготування курки використовують такі інгредієнти як: кукурудзяне борошно, шавлія, часник, апельсини і соєвий соус. Курка виходить ароматною і дуже смачною.
- Муки кукурудзяної - 10 грам
- Імбир, см - 7 штук
- Апельсини - 3 штуки
- Курка - 1 штука
- Соєвого соусу - 50 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Шавлія - 10 грам
1. Часник і імбир очищаємо, листя шавлії промиваємо в холодній воді і обсушуємо. Потім на дрібній тертці натираємо імбир, і дрібно нарізаємо листя шавлії. Часник подрібнюємо.
2. У миску видавлюємо сік апельсина, додаємо сюди подрібнені прянощі і все перемішуємо. Потім додаємо сюди соєвий соус і знову добре перемішуємо.
3. У холодній воді промиваємо курку, висушуємо її і кладемо в поліетиленовий щільний пакет. Приготований маринад вливаємо в пакет до курки, рівномірно розподіляємо і закриваємо щільно пакет. Години на три прибираємо курку в холодильник.
4. Курку виймаємо з маринаду і кладемо в форму для запікання. Приблизно хвилин тридцять-сорок запікаємо, температура 180 градусів. Потім перевертаємо і запікаємо стільки ж і з іншого боку.
5. Процідимо залишився маринад, доводимо до кипіння і на невеликому вогні варимо. Помішуючи, додаємо кукурудзяну муку, поки не загусне соус.
6. Курка готова, смачного.