Рецепт Курка з яблуками і шавлією фото

Курка з яблуками і шавлією
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курка з яблуками і шавлією - чудове по своєму смаку і аромату блюдо, виготовлені за рецептом з однієї гарної кулінарної книги, яким з радістю ділюся з вами. Спробуйте - нереально смачно!

Рецепт курки з яблуками і шавлією:

1. Курку розрізаємо на порційні шматочки і натираємо спеціями (сіль, перець, мускатний горіх, обкладинка). Ми залишаємо маринуватися.

2. Цибулю дрібно нарізаємо. Поперек розрізаємо цілу головку часнику.

3. У сковороді розігріваємо трохи олії, кладемо в неї шматочки курки - і обсмажуємо до золотистої скоринки на швидкому вогні.

4. Беремо іншу сковороду - товстостінну, бажано казан або тажин, ну і гусятница теж зійде. Обсмажуємо в ній цибулю до прозорості.

5. Покрити скоринкою курку перекладаємо до цибулі. Вогонь ставимо на мінімум. Додаємо в сковороду гілочку шавлії, часник і бульйон. Додаємо в сковороду палички кориці (розламані навпіл), накриваємо кришкою - і залишаємо гаситися на слабкому вогні.

6. В цей час яблука необхідно помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на дольки.

7. У чистій сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо мед. Викладаємо в цю сковороду яблука, робимо вогонь швидким. Помішуючи, доводимо яблука до красивого карамельного кольору. Яблука карамельного кольору викладаємо до курки. Тушкуємо все разом ще хвилин 10 на повільному вогні.

Перевіряємо курку на предмет готовності, і, якщо готова, негайно подаємо. Смачного!


  • Курка - 1 штука
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Білий перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Цибулина - 1 штука
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Гілочка шавлії- 1 штука
  • Паличка кориці - 2 штуки
  • Бульйон курячий - 200 мілілітрів
  • Яблука солодкі - 4 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мед - 5 Ст. Ложок
Рецепт курки з яблуками і шавлією:

1. Курку розрізаємо на порційні шматочки і натираємо спеціями (сіль, перець, мускатний горіх, обкладинка). Ми залишаємо маринуватися.

2. Цибулю дрібно нарізаємо. Поперек розрізаємо цілу головку часнику.

3. У сковороді розігріваємо трохи олії, кладемо в неї шматочки курки - і обсмажуємо до золотистої скоринки на швидкому вогні.

4. Беремо іншу сковороду - товстостінну, бажано казан або тажин, ну і гусятница теж зійде. Обсмажуємо в ній цибулю до прозорості.

5. Покрити скоринкою курку перекладаємо до цибулі. Вогонь ставимо на мінімум. Додаємо в сковороду гілочку шавлії, часник і бульйон. Додаємо в сковороду палички кориці (розламані навпіл), накриваємо кришкою - і залишаємо гаситися на слабкому вогні.

6. В цей час яблука необхідно помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на дольки.

7. У чистій сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо мед. Викладаємо в цю сковороду яблука, робимо вогонь швидким. Помішуючи, доводимо яблука до красивого карамельного кольору. Яблука карамельного кольору викладаємо до курки. Тушкуємо все разом ще хвилин 10 на повільному вогні.

Перевіряємо курку на предмет готовності, і, якщо готова, негайно подаємо. Смачного!

Схожі рецепти