Курка, маринована з чилі і шавлією
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Для тих, хто любить пікантні, пряні, приголомшливо ароматні маринади, хочу запропонувати нехитрий варіант для курочки. Ви точно залишитеся задоволені, варто вам лише раз спробувати повторити цей рецепт.
Опис приготування:
Представляю вам простий спосіб, як приготувати курку, мариновану з чилі і шавлією, а також найрізноманітнішими травами. Цей спосіб хороший тим, що маринад ви зробите все за кілька хвилин. Мінімум зусиль, а в результаті у вас на столі буде приголомшливо смачна курочка. До речі, її можна посмажити на грилі, запекти в духовці або обсмажити на сковороді під пресом, наприклад. Вибирайте той варіант, який вам більше до душі.
- Курка - 1 штука
- Часник - 5 штук
- Ароматні трави - 1 пучок (шавлія, розмарин, чебрець, базилік, майоран, орегано)
- Лавровий лист - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Чилі - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
1. Для початку очистіть часник і підготуйте всю зелень і трави, які ви будете використовувати. Вимийте і як слід обсушити. Бажано брати все в свіжому вигляді, щоб аромат і смак курки був більш насиченим.
2. Далі потрібно все подрібнити за допомогою блендера або в ступці. Вимийте чилі, додайте в маринад.
3. Вичавіть туди ж сік лимона і додайте за смаком сіль. Все ретельно перемішайте. Ось така пікантна і шалено ароматна маса у нас вийшла.
4. Вимийте і висушіть курочку. В залежності від того, як ви будете її готувати, наріжте порційними шматочками або розріжте навпіл і розгорніть"метеликом" . Покладіть курку в рукав, додайте до неї маринад і зав'яжіть пакет.
5. Маринуватися вона повинна не менше 2-3 годин, щоб добре просочилася. А після можна доводити до готовності. В даному випадку курка смажиться на грилі.
6. Ось така краса! Смачного.