Курка, маринована з чилі і шавлією
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить пікантні, пряні, приголомшливо ароматні маринади, хочу запропонувати нехитрий варіант для курочки. Ви точно залишитеся задоволені, варто вам лише раз спробувати повторити цей рецепт.
Представляю вам простий спосіб, як приготувати курку, мариновану з чилі і шавлією, а також найрізноманітнішими травами. Цей спосіб хороший тим, що маринад ви зробите все за кілька хвилин. Мінімум зусиль, а в результаті у вас на столі буде приголомшливо смачна курочка. До речі, її можна посмажити на грилі, запекти в духовці або обсмажити на сковороді під пресом, наприклад. Вибирайте той варіант, який вам більше до душі.
- Курка - 1 штука
- Часник - 5 штук
- Ароматні трави - 1 пучок (шавлія, розмарин, чебрець, базилік, майоран, орегано)
- Лавровий лист - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Чилі - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
1. Для початку очистіть часник і підготуйте всю зелень і трави, які ви будете використовувати. Вимийте і як слід обсушити. Бажано брати все в свіжому вигляді, щоб аромат і смак курки був більш насиченим.
2. Далі потрібно все подрібнити за допомогою блендера або в ступці. Вимийте чилі, додайте в маринад.
3. Вичавіть туди ж сік лимона і додайте за смаком сіль. Все ретельно перемішайте. Ось така пікантна і шалено ароматна маса у нас вийшла.
4. Вимийте і висушіть курочку. В залежності від того, як ви будете її готувати, наріжте порційними шматочками або розріжте навпіл і розгорніть "метеликом" . Покладіть курку в рукав, додайте до неї маринад і зав'яжіть пакет.
5. Маринуватися вона повинна не менше 2-3 годин, щоб добре просочилася. А після можна доводити до готовності. В даному випадку курка смажиться на грилі.
6. Ось така краса! Смачного.