Курка цілком з шавлією
(покроковий рецепт з фото)
Курка цілком з шавлією наповнить ваш будинок дивним ароматом. Часник, лимон і шавлія відмінно поєднуються. Запечена курка готується без додаткового жиру, калорій трохи!
Курка цілком з шавлією запікається півтори години при 220 градусах. Перша година печіть курку, накривши її фольгою. Потім фольгу зніміть і дайте курочку добре зарум'яниться. Для натирання курки використовуйте 2 зубчики часнику, інші покладіть в форму з куркою цілком. Лимонний сік теж розділіть і більшу частину використовуйте, щоб полити вже натерту курку. Можна відокремити шкіру від тушки курки і в простір рівномірно розподілити маринад. Після випікання дайте курці відпочити 10 хвилин. Подавайте курку з шавлією з запеченими овочами. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Часник - 8 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Шавлія - 1 штука (гілочка)
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте продукти.
Листя шавлії тонко наріжте.
У блендер покладіть часник, цедру лимона, сік лимона, шавлія і спеції.
Всі подрібніть.
Курку натріть сумішшю часнику, лимона і трави.
Додайте в форму решті часник, полийте курку соком лимона і запікати курку півтори години в духовці.
Смачного!