Брокколі на пару
(покроковий рецепт з фото)
Знати, як приготувати брокколі на пару, стане в нагоді кожному - адже це найкорисніший спосіб готування, при якому зберігаються всі вітаміни і корисні речовини цього чудового овочу!
Брокколі можна подавати до столу, як гарячий гарнір. А можна зробити соус і подавати капусту, як холодну закуску. Я більше люблю подавати брокколі як повноцінний гарнір до страв з риби, з м'ясом в общем-то теж непогано поєднується. Ну, а як вам використовувати брокколі, приготовлену на пару - це вже вирішувати вам.
- Брокколі - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
1. Брокколі промийте. Бажано занурити всю голову на хвилин 10 в підсолену холодну воду.
2. Зріжте стебло капусти і поріжте броколі на суцвіття.
3. Брокколі будемо готувати на пару. Приготуйте каструлю з водою і вкладіть в неї спеціальну решеточку або поставте всередину миску.
4. Викладіть в решітку або верхню миску брокколі. Накрийте кришкою.
5. Готуйте брокколі на пару протягом 4-5 хвилин. Потім відразу ж відкрийте кришку і викладіть броколі на блюдо.
6. Брокколі на пару подавайте з улюбленим соусом. Смачного!