Рецепт Брокколі на пару фото

Брокколі на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Брокколі
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Гарніри

Знати, як приготувати брокколі на пару, стане в нагоді кожному - адже це найкорисніший спосіб готування, при якому зберігаються всі вітаміни і корисні речовини цього чудового овочу!

Брокколі можна подавати до столу, як гарячий гарнір. А можна зробити соус і подавати капусту, як холодну закуску. Я більше люблю подавати брокколі як повноцінний гарнір до страв з риби, з м'ясом в общем-то теж непогано поєднується. Ну, а як вам використовувати брокколі, приготовлену на пару - це вже вирішувати вам.

  • Брокколі - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
брокколі на пару - фото крок 1
1. Брокколі промийте. Бажано занурити всю голову на хвилин 10 в підсолену холодну воду.
брокколі на пару - фото крок 2
2. Зріжте стебло капусти і поріжте броколі на суцвіття.
брокколі на пару - фото крок 3
3. Брокколі будемо готувати на пару. Приготуйте каструлю з водою і вкладіть в неї спеціальну решеточку або поставте всередину миску.
брокколі на пару - фото крок 4
4. Викладіть в решітку або верхню миску брокколі. Накрийте кришкою.
брокколі на пару - фото крок 5
5. Готуйте брокколі на пару протягом 4-5 хвилин. Потім відразу ж відкрийте кришку і викладіть броколі на блюдо.
брокколі на пару - фото крок 6
6. Брокколі на пару подавайте з улюбленим соусом. Смачного!

Схожі рецепти