Рецепт Баклажани на пару фото

Баклажани на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Страви на пару

Баклажани на пару - це легка, низькокалорійна закуска для любителів пікантного смаку часнику і баклажан.

Це настільки простий рецепт баклажан на пару, що опис його приготування не займе і двох хвилин. Блюдо неймовірно низькокалорійне і прекрасно підійде тим, хто стежить за фігурою або не їсть м'ясо.

1. Один невеликий баклажан вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Це можуть бути кружечки, скибочки або навіть четвертинки.

2. Часник очистити і дрібно порубати.

3. Якщо у вас є пароварка, то це значно полегшить справу. Якщо таке диво техніки ви ще не придбали, то слід підготувати велику каструлю. Налити приблизно третина води в каструлю і довести до кипіння. Зверху помістити друшляк, тільки такий, який не боїться високої температури. Дно друшляка не повинно торкатися води!

4. Нарізані баклажани відправити в чашу пароварки або друшляк, зверху викласти часник. Готувати близько 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.

5. За цей час необхідно приготувати заправку. Змішати соєвий соус і кунжутне масло.

6. Готові баклажани приправити соусом і посипати зеленою цибулею.

Баклажани на пару в домашніх умовах можна доповнити іншими овочами або сиром.


  • Баклажан - 1 штука
  • Часник - 10 зубчиків
  • Зелена цибуля - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки (можна замінити іншим)
Це настільки простий рецепт баклажан на пару, що опис його приготування не займе і двох хвилин. Блюдо неймовірно низькокалорійне і прекрасно підійде тим, хто стежить за фігурою або не їсть м'ясо.

1. Один невеликий баклажан вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Це можуть бути кружечки, скибочки або навіть четвертинки.

2. Часник очистити і дрібно порубати.

3. Якщо у вас є пароварка, то це значно полегшить справу. Якщо таке диво техніки ви ще не придбали, то слід підготувати велику каструлю. Налити приблизно третина води в каструлю і довести до кипіння. Зверху помістити друшляк, тільки такий, який не боїться високої температури. Дно друшляка не повинно торкатися води!

4. Нарізані баклажани відправити в чашу пароварки або друшляк, зверху викласти часник. Готувати близько 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.

5. За цей час необхідно приготувати заправку. Змішати соєвий соус і кунжутне масло.

6. Готові баклажани приправити соусом і посипати зеленою цибулею.

Баклажани на пару в домашніх умовах можна доповнити іншими овочами або сиром.

Схожі рецепти