Баклажани на пару
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани на пару - це легка, низькокалорійна закуска для любителів пікантного смаку часнику і баклажан.
Це настільки простий рецепт баклажан на пару, що опис його приготування не займе і двох хвилин. Блюдо неймовірно низькокалорійне і прекрасно підійде тим, хто стежить за фігурою або не їсть м'ясо.
1. Один невеликий баклажан вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Це можуть бути кружечки, скибочки або навіть четвертинки.
2. Часник очистити і дрібно порубати.
3. Якщо у вас є пароварка, то це значно полегшить справу. Якщо таке диво техніки ви ще не придбали, то слід підготувати велику каструлю. Налити приблизно третина води в каструлю і довести до кипіння. Зверху помістити друшляк, тільки такий, який не боїться високої температури. Дно друшляка не повинно торкатися води!
4. Нарізані баклажани відправити в чашу пароварки або друшляк, зверху викласти часник. Готувати близько 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.
5. За цей час необхідно приготувати заправку. Змішати соєвий соус і кунжутне масло.
6. Готові баклажани приправити соусом і посипати зеленою цибулею.
Баклажани на пару в домашніх умовах можна доповнити іншими овочами або сиром.
- Баклажан - 1 штука
- Часник - 10 зубчиків
- Зелена цибуля - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки (можна замінити іншим)
1. Один невеликий баклажан вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. Це можуть бути кружечки, скибочки або навіть четвертинки.
2. Часник очистити і дрібно порубати.
3. Якщо у вас є пароварка, то це значно полегшить справу. Якщо таке диво техніки ви ще не придбали, то слід підготувати велику каструлю. Налити приблизно третина води в каструлю і довести до кипіння. Зверху помістити друшляк, тільки такий, який не боїться високої температури. Дно друшляка не повинно торкатися води!
4. Нарізані баклажани відправити в чашу пароварки або друшляк, зверху викласти часник. Готувати близько 25-30 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.
5. За цей час необхідно приготувати заправку. Змішати соєвий соус і кунжутне масло.
6. Готові баклажани приправити соусом і посипати зеленою цибулею.
Баклажани на пару в домашніх умовах можна доповнити іншими овочами або сиром.