Біфштекс в мультиварці на пару
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні задався питанням: як приготувати біфштекс в мультиварці на пару? Вихід був знайдений методом проб і помилок. Результат порадував, адже м'ясо, приготоване на пару, набагато корисніше звичайного!
Користь їжі, приготовленої на пару, відчувається відразу. Головне привчити себе харчуватися більш правильно, менше смаженого, та побільше парових котлеток, м'яса або біфштексів. До такої страви не потрібно якийсь додатковий гарнір, ідеально подавати до столу зі свіжими овочами!
- Фарш яловичий + свинячий - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крупа - 4 Ст. Ложки (гречка + пшоно + рис)
- Яйця - 4 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Овочі свіжі - За смаком
Попередньо обсмажуємо ріпчасту цибулю в режимі "жарка" в мультиварці. Готуємо до легкої рум'яності.
У підсоленій киплячій воді відварюємо суміш круп. Варити треба 10-15 хвилин.
М'ясний фарш з'єднуємо з цибулею, сіллю і перцем. Перемішуємо.
М'ясний фарш поділяємо на чотири майбутніх біфтекса. Кожен обмакиваем в яєчні білки, а потім - в суміші відварених круп. Виходить така собі панірування.
У кожному біфтексе робимо поглиблення. Перекладаємо їх в чашу мультиварки. Готуємо в режимі "варка на пару" 40 хвилин.
Для 5-6 хвилин до закінчення програми викладаємо в виїмки біфштексів по одному жовтку. Присипаємо спеціями.
Готові біфтекси викладаємо на тарілку, прикрасивши свіжими овочами. Смачного!