Рецепт Баранина на пару фото

Баранина на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Для приготування цього вишуканого узбецького страви вам знадобиться каструля для приготування мантів, так як готується це м'ясо на пару. Виходить воно дуже ніжним і ароматним.

Баранину на пару готуємо так: м'ясо поріжте, приправити сіллю, поперчіть, додайте трохи зіри і залиште маринуватися на 1 час. Зваріть густий соус з вина, оцту і цукру. Овочі крупно поріжте. Поставте каструлю на вогонь, і коли вода закипить викладіть інгредієнти в наступному порядку: спочатку гілки арчі. Якщо у вас немає можливості знайти гілки хвойної арчі, замініть їх гілочками розмарину. Потім шар картоплі, далі морква і на самому верху м'ясо. Готуйте на пару 2 годину, подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусом. Смачного!

  • Баранина - 700 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Морква - 3 штуки
  • Гілки арчі або розмарину - 6-7 штук
  • Бальзамічний оцет - 100 мілілітрів
  • Червоне вино - 100 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець, зіра - За смаком
баранина на пару - фото крок 1
М'ясо порізати, сіль і poperčite, додайте трохи зіри і залиште маринуватися на 1 час.
баранина на пару - фото крок 2
Тим часом зваріть соус. Для цього змішайте вино, оцет і цукор і варіть на слабкому вогні до загусання. Готовий соус повинен бути досить густим, щоб не розтікатися по тарілці.
баранина на пару - фото крок 3
Картопля поріжте навпіл, морква на 4 частини. Посоліть і поперчіть овочі. Коли вода в каструлі для приготування мантів закипить, викладіть на решітку шар гілок арчі, або розмарину.
баранина на пару - фото крок 4
На другу решітку картопля.
баранина на пару - фото крок 5
Потім морква.
баранина на пару - фото крок 6
І на самий верх баранину. До неї можна додати кілька гілок розмарину. Готуйте на пару 2 годину, подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусом.

Схожі рецепти