Баранина на пару
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування цього вишуканого узбецького страви вам знадобиться каструля для приготування мантів, так як готується це м'ясо на пару. Виходить воно дуже ніжним і ароматним.
Баранину на пару готуємо так: м'ясо поріжте, приправити сіллю, поперчіть, додайте трохи зіри і залиште маринуватися на 1 час. Зваріть густий соус з вина, оцту і цукру. Овочі крупно поріжте. Поставте каструлю на вогонь, і коли вода закипить викладіть інгредієнти в наступному порядку: спочатку гілки арчі. Якщо у вас немає можливості знайти гілки хвойної арчі, замініть їх гілочками розмарину. Потім шар картоплі, далі морква і на самому верху м'ясо. Готуйте на пару 2 годину, подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусом. Смачного!
- Баранина - 700 грам
- Картопля - 5 штук
- Морква - 3 штуки
- Гілки арчі або розмарину - 6-7 штук
- Бальзамічний оцет - 100 мілілітрів
- Червоне вино - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, зіра - За смаком
М'ясо порізати, сіль і poperčite, додайте трохи зіри і залиште маринуватися на 1 час.
Тим часом зваріть соус. Для цього змішайте вино, оцет і цукор і варіть на слабкому вогні до загусання. Готовий соус повинен бути досить густим, щоб не розтікатися по тарілці.
Картопля поріжте навпіл, морква на 4 частини. Посоліть і поперчіть овочі. Коли вода в каструлі для приготування мантів закипить, викладіть на решітку шар гілок арчі, або розмарину.
На другу решітку картопля.
Потім морква.
І на самий верх баранину. До неї можна додати кілька гілок розмарину. Готуйте на пару 2 годину, подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусом.