Біляші, як у бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Чи всі пам'ятають бабусину випічку? Вона точно знала якийсь секрет, завдяки якому виходили найсмачніші пироги, печиво та булочки. Розповім, як приготувати біляші, як у бабусі.
Точно пам'ятаю, що бабуся не шкодувала начинки. Завжди використовувала тільки найкраще м'ясо і спеції, а тісто завжди робила самостійно і підлягає його наполягала. Можна використовувати комбінацію м'ясного фаршу. Такі біляші варто їсти гарячими, тільки зачекайте кілька хвилин, адже всередині утворюється м'ясний бульйон, можете обпектися.
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Цукровий пісок - 0, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Свинячий фарш - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
1. В чашу хлібопічки додайте дріжджі, просійте борошно і додайте дрібку солі, цукровий пісок. Влийте розтоплене вершкове масло і молоко, закрийте чашу і замішують тісто на основній програмі 140 хвилин.
2. Тим часом наріжте дрібно цибулину і змішайте її зі свинячим фаршем, сіль і poperčite, перемішайте і залиште до приготування тіста.
3. Викладіть тісто з хлібопічки в миску, воно повинно бути гладке і м'яке, але не повинно липнути до рук.
4. Розділіть тісто на невеликі шматочки, потім розкачайте кожен в пласт товщиною 0, 8-1 см.
5. У центрі кожного шматочка тіста викладіть приблизно столову ложку начинки. Зберіть краю в центрі, але не скріпляйте повністю, залиште невеликий отвір.
6. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, викладіть біляші отвором вниз і смажте 3-4 хвилини, потім переверніть і готуйте до золотистої скоринки.
7. Обсмажені біляші не їжте відразу, залиште на кілька хвилин, а потім подавайте.