Хворост як у бабусі
(покроковий рецепт з фото)
У кого може бути найсмачніший хмиз, який потім буде тим самим "смаком дитинства"? Звичайно ж - у бабусі! Тому пропоную рецепт того самого хмизу, як у бабусі, зі своїми секретів.
Хворост як у бабусі готується як звичайний хмиз, але зі своїми секретів. Це використання міцного алкоголю, який додасть хмизу особливу хрусткость, Не бійтеся, кількість алкоголю тут мізерна і він весь випарується в процесі приготування. Крім того, форма хмизу теж своя, особлива, можна таким чином скріплювати до трьох шарів тесту. Як приготувати такий хмиз, детально розказано в покрокової інструкції.
- Борошно - 215 грам (буде потрібно ще трохи борошна на підпис)
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Молоко - 1/4 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 1, 5 Ст. Ложки (або горілка, ром)
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Відокремте жовтки двох яєць, додайте до них цукор, сіль, коньяк.
Влейте молоко.
Всипте борошно.
Замісити тісто, приберіть його в пакет на 30 хвилин.
Подпиліть робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розділіть його на 2 частини, так легше буде розгортати тісто.
Розкачайте тісто в дуже тонкий пласт, виїмкою різного діаметру зробіть кружечки.
Зробіть парну кількість кружечків більшого і меншого діаметру.
Викладіть гурток тесту меншого діаметру на гурток більшого діаметра, вдавите пальцем центр, щоб обидва кружечка з'єдналися, зробіть чотири надрізу.
Таким чином скріпіть всі кружечки.
Нагрійте рослинну олію в сковороді, викладіть хмиз кружечком меншого діаметра вниз і обсмажте з обох сторін.
Готовий хворост викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
Перед подачею присипте хмиз цукровою пудрою. Приємного чаювання!