Рецепт Капуста квашена (за рецептом бабусі) фото

Капуста квашена (за рецептом бабусі)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Така капуста - улюблені ласощі в багатьох сім'ях, особливо в зиязикай період часу. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати капусту квашену за рецептом бабусі. Буде дуже смачно, обіцяю!

Опис приготування:

Капуста буде готова тоді, коли гази перестануть виділятися. Як тільки це станеться, її необхідно буде прибрати в банку, залити розсолом і накрити кришкою. Насолоджуватися своїми працями можна буде відразу, попередньо охолодивши капусту. У ній міститься величезна кількість вітаміну С, що є величезною перевагою цієї страви. Смачного!

  • Капуста білокачанна - 5 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Сіль - 100 грам
  • Запашний перець - 20 грам
1
Для приготування квашеної капусти за бабусиним рецептом знадобиться капуста пізніх сортів. Її необхідно промити і очистити від перших двох листочків. Після цього розрізаємо навпіл і починаємо шинкувати.
2
Окремо натираємо на крупній тертці моркву. Капусту прибираємо в каструлю.
3
Починаємо переминається капусту з сіллю. Для цього необхідно взяти кілька горсточек капусти і солі і гарненько промять, щоб капуста пустила сік.
4
Коли соку буде досить, можна буде додавати до капусти морква. Продовжуємо перетирати знову і додаємо поступово всю капусту та моркву. Весь цей час переминається овочі з сіллю.
5
Додаємо запашний перець, накриваємо тарілкою і ставимо під вантаж. Ми залишаємо при кімнатній температурі на три доби, попередньо зробивши кілька отворів в капусті.

Схожі рецепти