Капуста квашена (за рецептом бабусі)
(покроковий рецепт з фото)
Така капуста - улюблені ласощі в багатьох сім'ях, особливо в зиязикай період часу. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати капусту квашену за рецептом бабусі. Буде дуже смачно, обіцяю!
Капуста буде готова тоді, коли гази перестануть виділятися. Як тільки це станеться, її необхідно буде прибрати в банку, залити розсолом і накрити кришкою. Насолоджуватися своїми працями можна буде відразу, попередньо охолодивши капусту. У ній міститься величезна кількість вітаміну С, що є величезною перевагою цієї страви. Смачного!
- Капуста білокачанна - 5 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Сіль - 100 грам
- Запашний перець - 20 грам
1
Для приготування квашеної капусти за бабусиним рецептом знадобиться капуста пізніх сортів. Її необхідно промити і очистити від перших двох листочків. Після цього розрізаємо навпіл і починаємо шинкувати.
2
Окремо натираємо на крупній тертці моркву. Капусту прибираємо в каструлю.
3
Починаємо переминається капусту з сіллю. Для цього необхідно взяти кілька горсточек капусти і солі і гарненько промять, щоб капуста пустила сік.
4
Коли соку буде досить, можна буде додавати до капусти морква. Продовжуємо перетирати знову і додаємо поступово всю капусту та моркву. Весь цей час переминається овочі з сіллю.
5
Додаємо запашний перець, накриваємо тарілкою і ставимо під вантаж. Ми залишаємо при кімнатній температурі на три доби, попередньо зробивши кілька отворів в капусті.