Баранина по старовинному французькому рецептом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ви любите балувати себе цікавими стравами, знайденими в різних кулінарних книгах? Саме такий варіант я хочу запропонувати вам на замітку. Сподіваюся, що цей рецепт ви оціните по достоїнству.
Опис приготування:
Покажу вам, як приготувати баранину по старовинному французькому рецептом. Автентичність, на жаль, перевірити не вийде, але мені подобається думати, що саме так гасили м'ясо кілька століть назад:) Від себе додам, що в рецепт можна використовувати також трохи вершків або натурального йогурту, а для любителів алкогольних ноток - коньяк, наприклад.
- Баранина - 2 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 2 чайних ложки
- Перець чилі - За смаком
- Сіль, цукор, спеції - За смаком (кардамон, лавровий лист, гвоздика, koriandr, обкладинка)
- Гірчичне масло - 5 чайних ложок
1. М'ясо вимийте, обсушити і наріжте. Викладіть в глибоку миску. Додайте подрібнену цибулю, часник, імбир.
2. Додайте сіль і спеції за смаком.
3. Влийте гірчичне масло і перемішайте все. Залиште баранину на 45-55 хвилин.
4. М'ясо трохи промаринувалося, перекладіть його в казан або інший посуд з товстим дном (бажано жароміцних, щоб потім не перекладати).
5. Додайте трохи води і залиште на повільному вогні нудитися приблизно на годинку.
6. Після накрийте посуд кришкою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Томіть до повної готовності (від 45 хвилин 1.5 годин, в залежності від м'яса).