Деруни картопляні за оригінальним рецептом
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям білоруської кухні! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати деруни картопляні. Блюдо вийде ніжним, смачним, ароматним і хрустким. Приступимо до приготування!
Готові деруни необхідно подавати зі сметаною. По бажанню, в деруни можна додати рубаний кріп, який додасть ароматні нотки готового блюда. Відмінне блюдо для того, щоб подавати його самостійно. Також відмінно підійде як гарнір. Рекомендую всім, хто ще не пробував
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля, яйце - по 1 штук
- Сіль, чорний перець, мука, соняшникова олія - За смаком
Для того, щоб приготувати смачні картопляні деруни, потрібно очистити і вимити картоплю і цибулю.
Подрібнюємо картопля. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або терки. Точно так само чинимо з цибулею. Змішуємо подрібнені овочі зі спеціями, яйцем і сіллю.
Ретельно все перемішуємо, додаючи в "тісто" трохи борошна.
Картопляні деруни формуємо ложкою і викладаємо на розпечену сковороду, в яку попередньо наливаємо рослинне масло.
Обсмажуємо з двох сторін до появи золотистої скоринки. Картопляні деруни готові, смачного!