Тушкована капуста за маминим рецептом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як просто і смачно можна приготувати тушковану капусту. Рецепт запозичила у мами, тушкована капуста - одне з улюблених мною страв. Сподіваюся і вам припаде до смаку!
Приготувати тушковану капусту за маминим рецептом дуже просто, а інгредієнти все цілком доступні і практично завжди є під рукою. За бажанням можна додати до капусти рис, вийде щось на зразок ледачих голубців. Такий варіант мені теж дуже подобається! Спробуйте!
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Фарш - 400 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту тонко нашаткуйте і складіть в будь-який посуд з товстим дном, я використовувала казан. Додайте 1 стакан води і на невеликому вогні тушкуйте до випаровування рідини. Потім додайте 2-3 ст.Л. Масла, сіль за смаком і доведіть до повної готовності. Кожен визначає свою ступінь. Якщо любите хрустку, піде хвилин 15, якщо любите м'якше, до декількох хвилин 30. Так само залежить це і від того, яка капуста використовується.
Тим часом моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками.
Обсмажте овочі до м'якості. Додайте фарш, сіль і спеції.
Обсмажте все разом періодично помішуючи і розбиваючи фарш лопаткою протягом 7-10 хвилин.
Потім додайте томатну пасту і готуйте ще близько 3-5 хвилин.
Коли капуста буде готова, додайте до неї вміст сковороди і тушкуйте все разом, накривши кришкою, ще 5-7 хвилин.
Тушкована капуста за маминим рецептом готова.
Смачного!