Рецепт Бігус з рисом фото

Бігус з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Бігус з рисом - це просто, економно і смачно. Таке блюдо дуже актуально в пісні дні.

Опис приготування:

Бігус - це східнослов'янське блюдо з капусти. З чим його тільки не готують - з різними видами м'яса, з ковбасою, з картоплею. У кожної господині свої секрети приготування. Пропоную вам спробувати рецепт приготування Бігус з рисом. Блюдо виходить ситним і смачним, вегетаріанський. А готувати його легко і просто, переконайтеся самі.

1. Шаткуємо капусту. Можна кубиками, можна тонкими смужками - кому як подобається. На якості страви це не відіб'ється. Посипаємо дрібкою солі, злегка обжимаємо.

2. Чистим овощи. Цибулю і перець нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, селера дрібно шаткуємо, часник дрібно-дрібно нарізаємо.

3. Ставимо сковороду з високими бортиками на плиту на середній вогонь, додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю, морква, селера і часник. Недовго, хвилин 5-7.

4. Потім викладаємо до овочів капусту, додаємо приблизно стакан води, нарізаний помідор або томатну пасту, цукор і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.

5. Мал промиваємо і засипаємо до овочів. Солимо і перемішуємо. Доливаємо води так, щоб вона повністю покрила вміст сковорідки. Накриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні під кришкою до готовності рису. Приблизно 20-30 хвилин. За потреби - долити води.

Ось наше блюдо і готово. Посипаємо нарізаною зеленню і можна подавати на стіл. Погодьтеся - рецепт приготування Бігус з рисом по плечу будь-якій господині.


  • Капуста - 500 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Помідор - 1 штука (або 1 ст ложка томатної пасти)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Спеції - 2-3 Щепоток (чорний мелений перець, сушені трави, кмин)
  • Зелень - 30 грам (кріп, петрушка)
Бігус - це східнослов'янське блюдо з капусти. З чим його тільки не готують - з різними видами м'яса, з ковбасою, з картоплею. У кожної господині свої секрети приготування. Пропоную вам спробувати рецепт приготування Бігус з рисом. Блюдо виходить ситним і смачним, вегетаріанський. А готувати його легко і просто, переконайтеся самі.

1. Шаткуємо капусту. Можна кубиками, можна тонкими смужками - кому як подобається. На якості страви це не відіб'ється. Посипаємо дрібкою солі, злегка обжимаємо.

2. Чистим овощи. Цибулю і перець нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, селера дрібно шаткуємо, часник дрібно-дрібно нарізаємо.

3. Ставимо сковороду з високими бортиками на плиту на середній вогонь, додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю, морква, селера і часник. Недовго, хвилин 5-7.

4. Потім викладаємо до овочів капусту, додаємо приблизно стакан води, нарізаний помідор або томатну пасту, цукор і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.

5. Мал промиваємо і засипаємо до овочів. Солимо і перемішуємо. Доливаємо води так, щоб вона повністю покрила вміст сковорідки. Накриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні під кришкою до готовності рису. Приблизно 20-30 хвилин. За потреби - долити води.

Ось наше блюдо і готово. Посипаємо нарізаною зеленню і можна подавати на стіл. Погодьтеся - рецепт приготування Бігус з рисом по плечу будь-якій господині.

Схожі рецепти