Бігус з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Бігус з рисом - це просто, економно і смачно. Таке блюдо дуже актуально в пісні дні.
Бігус - це східнослов'янське блюдо з капусти. З чим його тільки не готують - з різними видами м'яса, з ковбасою, з картоплею. У кожної господині свої секрети приготування. Пропоную вам спробувати рецепт приготування Бігус з рисом. Блюдо виходить ситним і смачним, вегетаріанський. А готувати його легко і просто, переконайтеся самі.
1. Шаткуємо капусту. Можна кубиками, можна тонкими смужками - кому як подобається. На якості страви це не відіб'ється. Посипаємо дрібкою солі, злегка обжимаємо.
2. Чистим овощи. Цибулю і перець нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, селера дрібно шаткуємо, часник дрібно-дрібно нарізаємо.
3. Ставимо сковороду з високими бортиками на плиту на середній вогонь, додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю, морква, селера і часник. Недовго, хвилин 5-7.
4. Потім викладаємо до овочів капусту, додаємо приблизно стакан води, нарізаний помідор або томатну пасту, цукор і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
5. Мал промиваємо і засипаємо до овочів. Солимо і перемішуємо. Доливаємо води так, щоб вона повністю покрила вміст сковорідки. Накриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні під кришкою до готовності рису. Приблизно 20-30 хвилин. За потреби - долити води.
Ось наше блюдо і готово. Посипаємо нарізаною зеленню і можна подавати на стіл. Погодьтеся - рецепт приготування Бігус з рисом по плечу будь-якій господині.
- Капуста - 500 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Помідор - 1 штука (або 1 ст ложка томатної пасти)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1-1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Спеції - 2-3 Щепоток (чорний мелений перець, сушені трави, кмин)
- Зелень - 30 грам (кріп, петрушка)
1. Шаткуємо капусту. Можна кубиками, можна тонкими смужками - кому як подобається. На якості страви це не відіб'ється. Посипаємо дрібкою солі, злегка обжимаємо.
2. Чистим овощи. Цибулю і перець нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, селера дрібно шаткуємо, часник дрібно-дрібно нарізаємо.
3. Ставимо сковороду з високими бортиками на плиту на середній вогонь, додаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю, морква, селера і часник. Недовго, хвилин 5-7.
4. Потім викладаємо до овочів капусту, додаємо приблизно стакан води, нарізаний помідор або томатну пасту, цукор і спеції. Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
5. Мал промиваємо і засипаємо до овочів. Солимо і перемішуємо. Доливаємо води так, щоб вона повністю покрила вміст сковорідки. Накриваємо кришкою і Томім на маленькому вогні під кришкою до готовності рису. Приблизно 20-30 хвилин. За потреби - долити води.
Ось наше блюдо і готово. Посипаємо нарізаною зеленню і можна подавати на стіл. Погодьтеся - рецепт приготування Бігус з рисом по плечу будь-якій господині.