Безе (меренге) з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування безе (меренге) з горіхами. Такі десерти користуються великою популярністю у Франції. У приготуванні безе можна використовувати будь-які горішки, але все ж, волоські горіхи підходять більше
Кількість порцій: 24
- Цукрова пудра - 180 грам
- Білки яєчні - 4 штуки
- Сіль - 0, 125 чайних ложки
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сік лимонний - 2, 5 мілілітра
1. Яєчні жовтки відділяємо від білків і на низькій швидкості починаємо збивати білки. Щоб збивати було легше, білки повинні бути кімнатної температури. (можна так само додавати щіпку солі або половину чайної ложки соку лимона).
2. Продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість. Збиваємо до отримання досить густий білої піни (стан м'яких піків).
3. Додаємо поступово цукрової пудри (можна дрібного цукру), не зупиняючись, збиваємо на великій швидкості.
4. Ми збили суміш до щільної білої маси з якимсь блиском, вона повинна добре тримати свою форму. На збивання йде приблизно хвилин сім-вісім.
5. Очищаємо волоські горіхи, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо їх до збитою масою. Все добре перемішуємо.
6. На застелений папером для випічки деко, використовуючи кондитерський мішок або просто ложкою, викладаємо масу. У розігрітий до температури 100 градусів на дві години відправляємо деко. Потім готове безе перекладаємо на блюдо.