Рецепт Безе (меренге) з горіхами фото

Безе (меренге) з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця, Горіхи, Яєчний білок
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Безе

Рецепт приготування безе (меренге) з горіхами. Такі десерти користуються великою популярністю у Франції. У приготуванні безе можна використовувати будь-які горішки, але все ж, волоські горіхи підходять більше

Кількість порцій: 24
  • Цукрова пудра - 180 грам
  • Білки яєчні - 4 штуки
  • Сіль - 0, 125 чайних ложки
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Сік лимонний - 2, 5 мілілітра
безе (меренге) з горіхами - фото крок 1
1. Яєчні жовтки відділяємо від білків і на низькій швидкості починаємо збивати білки. Щоб збивати було легше, білки повинні бути кімнатної температури. (можна так само додавати щіпку солі або половину чайної ложки соку лимона).
безе (меренге) з горіхами - фото крок 2
2. Продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість. Збиваємо до отримання досить густий білої піни (стан м'яких піків).
безе (меренге) з горіхами - фото крок 3
3. Додаємо поступово цукрової пудри (можна дрібного цукру), не зупиняючись, збиваємо на великій швидкості.
безе (меренге) з горіхами - фото крок 4
4. Ми збили суміш до щільної білої маси з якимсь блиском, вона повинна добре тримати свою форму. На збивання йде приблизно хвилин сім-вісім.
безе (меренге) з горіхами - фото крок 5
5. Очищаємо волоські горіхи, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо їх до збитою масою. Все добре перемішуємо.
безе (меренге) з горіхами - фото крок 6
6. На застелений папером для випічки деко, використовуючи кондитерський мішок або просто ложкою, викладаємо масу. У розігрітий до температури 100 градусів на дві години відправляємо деко. Потім готове безе перекладаємо на блюдо.

Схожі рецепти