Меренге
(покроковий рецепт з фото)
Меренге - неймовірно смачні ласощі для дітей і дорослих, яке зробити в домашніх умовах досить складно, оскільки існує безліч секретів і тонкощів приготування. Але ми спробуємо!
Здавалося б, меренга готується всього з двох інгредієнтів - цукру і білків, так що може бути складного. Але також дуже важливо, в якому посуді збиваються білки, при якій швидкості, якої температури білки, при якій темепература запікаються. Навіть дотримуючись всіх правил, складно приготувати ідеальну меренгу, але набивши руку, у вас все вийде. Методом проб і помилок ви досягнете ідеального результату, а я поділюся деякими секретами, як приготувати меренгу.
- Цукор - 150 грам
- Білки - 3 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Білки повинні бути злегка теплими, тоді при збиванні маса вийде більш повітряної і пишною.
Мартенс відділи Желтков. Слідкуйте, щоб до білків не потрапила шкаралупа або частини жовтка. Помістіть білок в чисту і обов'язково суху посуд для збивання. Починайте збивати на невеликих оборотах міксера, поступово збільшуючи швидкість.
Коли маса почне загусати, додайте цукор і збивайте до пишної білкової маси білого кольору.
Маса повинна збільшитися в обсязі в 3 рази.
Викладіть ложкою або кондитерським шприцом білкову масу на пергамент, запікайте в духовці при температурі 150 градусів 10 хвилин, потім уменьшьте температуру до мінімуму і печіть ще 10 хвилин.
Якщо ви любите меренгу з хрусткою скоринкою, то збільште тривалість запікання ще на 5-7 хвилин. Готові меренги, не виймайте відразу з духовки, залиште їх остигати при відкритих дверцятах на 10 хвилин.