Рецепт Бісквітний торт з безе і горіхами фото

Бісквітний торт з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Яйця, Горіхи
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви, як і я, вважаєте домашню випічку найсмачнішою і вважаєте за краще творити на своїй кухні маленькі кондитерські шедеври, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт приголомшливого торта.

На замітку любителям піч хочу запропонувати дуже цікавий варіант, як приготувати бісквітний торт з безе і горіхами. Корж в даному випадку шоколадний, але при бажанні ви можете спекти і звичайний бісквіт. Процес, хоч і нескладний, займає чимало часу, так що запасіться терпінням. Результат ви точно оціните!

  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
  • Вода - 1/2 склянки (окріп)
  • Цукор - 1 Склянка (для безе)
  • Яєчний білок - 3 штуки
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко варене - 1 штука (баночка)
  • Шоколад - 50 грам (по бажанню)
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 1
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, какао, додайте цукор. Окремо збийте яйця, після додайте до них рослинне масло і молоко. Невеликими порціями додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. В кінці влийте окріп і ще раз перемішайте.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 2
2. Вилийте у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і відправте випікатися при температурі 180 градусів приблизно на півгодинки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 3
3. Готовий бісквіт добре остудіть.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 4
4. Для безе збийте цукор з білками в щільну масу. За допомогою кондитерського мішка (втім, можна і просто чайною ложкою) відсадити безешки на деко, застелене пергаментом.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 5
5. Духовка повинна бути розігріта до 110 градусів. Випікайте безе близько 80-90 хвилин, після чого духовку вимкніть і залиште деко в ній до повного охолодження.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 6
6. Горішки можете взяти будь-які, які вам до душі. Кількість теж залежить від ваших смакових уподобань. Злегка подрібніть горіхи ножем, щоб були шматочки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 7
7. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло і згущене молоко в глибокій мисочці.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 8
8. І збийте до однорідності.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 9
9. Коли всі підготовчі етапи виконані, можна приступати до складання торта. Корж можна злегка обрізати, якщо краю підсохли.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 10
10. Викладіть бісквіт на тарілку і змастіть його кремом.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 11
11. Зверху розкладіть рівним шаром безешки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 12
12. Далі "дно" безе краще змащувати кремом для більш надійної фіксації на торті.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 13
13. Викладайте безе так, як вам подобається. У проміжки між ними можна додавати горішки і обов'язково крем.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 14
14. Коли тортик зібраний, присипте його щедро горішками.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 15
15. І за бажанням доповніть глазур'ю, розтопивши шоколад.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 16
16. Ось така краса! Перед подачею тортик повинен постояти ніч, щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти