Бісквітний торт з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, вважаєте домашню випічку найсмачнішою і вважаєте за краще творити на своїй кухні маленькі кондитерські шедеври, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт приголомшливого торта.
На замітку любителям піч хочу запропонувати дуже цікавий варіант, як приготувати бісквітний торт з безе і горіхами. Корж в даному випадку шоколадний, але при бажанні ви можете спекти і звичайний бісквіт. Процес, хоч і нескладний, займає чимало часу, так що запасіться терпінням. Результат ви точно оціните!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
- Молоко - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Вода - 1/2 склянки (окріп)
- Цукор - 1 Склянка (для безе)
- Яєчний білок - 3 штуки
- Горіхи - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко варене - 1 штука (баночка)
- Шоколад - 50 грам (по бажанню)
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, какао, додайте цукор. Окремо збийте яйця, після додайте до них рослинне масло і молоко. Невеликими порціями додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. В кінці влийте окріп і ще раз перемішайте.
2. Вилийте у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і відправте випікатися при температурі 180 градусів приблизно на півгодинки.
3. Готовий бісквіт добре остудіть.
4. Для безе збийте цукор з білками в щільну масу. За допомогою кондитерського мішка (втім, можна і просто чайною ложкою) відсадити безешки на деко, застелене пергаментом.
5. Духовка повинна бути розігріта до 110 градусів. Випікайте безе близько 80-90 хвилин, після чого духовку вимкніть і залиште деко в ній до повного охолодження.
6. Горішки можете взяти будь-які, які вам до душі. Кількість теж залежить від ваших смакових уподобань. Злегка подрібніть горіхи ножем, щоб були шматочки.
7. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло і згущене молоко в глибокій мисочці.
8. І збийте до однорідності.
9. Коли всі підготовчі етапи виконані, можна приступати до складання торта. Корж можна злегка обрізати, якщо краю підсохли.
10. Викладіть бісквіт на тарілку і змастіть його кремом.
11. Зверху розкладіть рівним шаром безешки.
12. Далі "дно" безе краще змащувати кремом для більш надійної фіксації на торті.
13. Викладайте безе так, як вам подобається. У проміжки між ними можна додавати горішки і обов'язково крем.
14. Коли тортик зібраний, присипте його щедро горішками.
15. І за бажанням доповніть глазур'ю, розтопивши шоколад.
16. Ось така краса! Перед подачею тортик повинен постояти ніч, щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!