Бісквітний торт з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо ви, як і я, вважаєте домашню випічку найсмачнішою і вважаєте за краще творити на своїй кухні маленькі кондитерські шедеври, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт приголомшливого торта.
Опис приготування:
На замітку любителям піч хочу запропонувати дуже цікавий варіант, як приготувати бісквітний торт з безе і горіхами. Корж в даному випадку шоколадний, але при бажанні ви можете спекти і звичайний бісквіт. Процес, хоч і нескладний, займає чимало часу, так що запасіться терпінням. Результат ви точно оціните!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
- Молоко - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Вода - 1/2 склянки (окріп)
- Цукор - 1 Склянка (для безе)
- Яєчний білок - 3 штуки
- Горіхи - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко варене - 1 штука (баночка)
- Шоколад - 50 грам (по бажанню)
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, какао, додайте цукор. Окремо збийте яйця, після додайте до них рослинне масло і молоко. Невеликими порціями додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. В кінці влийте окріп і ще раз перемішайте.
2. Вилийте у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і відправте випікатися при температурі 180 градусів приблизно на півгодинки.
3. Готовий бісквіт добре остудіть.
4. Для безе збийте цукор з білками в щільну масу. За допомогою кондитерського мішка (втім, можна і просто чайною ложкою) відсадити безешки на деко, застелене пергаментом.
5. Духовка повинна бути розігріта до 110 градусів. Випікайте безе близько 80-90 хвилин, після чого духовку вимкніть і залиште деко в ній до повного охолодження.
6. Горішки можете взяти будь-які, які вам до душі. Кількість теж залежить від ваших смакових уподобань. Злегка подрібніть горіхи ножем, щоб були шматочки.
7. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло і згущене молоко в глибокій мисочці.
8. І збийте до однорідності.
9. Коли всі підготовчі етапи виконані, можна приступати до складання торта. Корж можна злегка обрізати, якщо краю підсохли.
10. Викладіть бісквіт на тарілку і змастіть його кремом.
11. Зверху розкладіть рівним шаром безешки.
12. Далі"дно" безе краще змащувати кремом для більш надійної фіксації на торті.
13. Викладайте безе так, як вам подобається. У проміжки між ними можна додавати горішки і обов'язково крем.
14. Коли тортик зібраний, присипте його щедро горішками.
15. І за бажанням доповніть глазур'ю, розтопивши шоколад.
16. Ось така краса! Перед подачею тортик повинен постояти ніч, щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!