Рецепт Бісквітний торт з безе і горіхами фото

Бісквітний торт з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Яйця , Горіхи
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Якщо ви, як і я, вважаєте домашню випічку найсмачнішою і вважаєте за краще творити на своїй кухні маленькі кондитерські шедеври, тоді обов'язково зверніть увагу на цей рецепт приголомшливого торта.

Опис приготування:

На замітку любителям піч хочу запропонувати дуже цікавий варіант, як приготувати бісквітний торт з безе і горіхами. Корж в даному випадку шоколадний, але при бажанні ви можете спекти і звичайний бісквіт. Процес, хоч і нескладний, займає чимало часу, так що запасіться терпінням. Результат ви точно оціните!

  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Какао - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 2 штуки (для бісквіта)
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
  • Вода - 1/2 склянки (окріп)
  • Цукор - 1 Склянка (для безе)
  • Яєчний білок - 3 штуки
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Згущене молоко варене - 1 штука (баночка)
  • Шоколад - 50 грам (по бажанню)
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 1
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, какао, додайте цукор. Окремо збийте яйця, після додайте до них рослинне масло і молоко. Невеликими порціями додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. В кінці влийте окріп і ще раз перемішайте.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 2
2. Вилийте у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і відправте випікатися при температурі 180 градусів приблизно на півгодинки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 3
3. Готовий бісквіт добре остудіть.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 4
4. Для безе збийте цукор з білками в щільну масу. За допомогою кондитерського мішка (втім, можна і просто чайною ложкою) відсадити безешки на деко, застелене пергаментом.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 5
5. Духовка повинна бути розігріта до 110 градусів. Випікайте безе близько 80-90 хвилин, після чого духовку вимкніть і залиште деко в ній до повного охолодження.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 6
6. Горішки можете взяти будь-які, які вам до душі. Кількість теж залежить від ваших смакових уподобань. Злегка подрібніть горіхи ножем, щоб були шматочки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 7
7. Для приготування крему з'єднайте розм'якшене вершкове масло і згущене молоко в глибокій мисочці.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 8
8. І збийте до однорідності.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 9
9. Коли всі підготовчі етапи виконані, можна приступати до складання торта. Корж можна злегка обрізати, якщо краю підсохли.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 10
10. Викладіть бісквіт на тарілку і змастіть його кремом.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 11
11. Зверху розкладіть рівним шаром безешки.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 12
12. Далі"дно" безе краще змащувати кремом для більш надійної фіксації на торті.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 13
13. Викладайте безе так, як вам подобається. У проміжки між ними можна додавати горішки і обов'язково крем.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 14
14. Коли тортик зібраний, присипте його щедро горішками.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 15
15. І за бажанням доповніть глазур'ю, розтопивши шоколад.
бісквітний торт з безе і горіхами - фото крок 16
16. Ось така краса! Перед подачею тортик повинен постояти ніч, щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти