Бісквітний торт з безе
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт підкорить вас і тих, кого ви їм почастуєте. Читаємо покрокову інструкцію з фотографіями, як приготувати бісквітний торт з безе, і приступаємо. Виходить дуже смачний десерт.
Торт виходить дуже святковий, він високий і відмінно підійде для Ювілею або Дня народження. Десерт дуже смачний, і ефектно виглядає. Готується така краса досить просто, а інструкція допоможе вам у цьому.
- Білки - 4 штуки
- Цукор - 495 грам(165 г для безе, 330 г для бісквіта)
- Сіль - За смаком
- Яйця - 10 штук
- Жовтки - 4 штуки
- Борошно - 330 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Крем - 0, 8 L
- Згущене молоко - 1 штука
- Арахіс - 200 грам
1. Насамперед готуємо безе: охолоджені білки 4 яєць збиваємо з дрібкою солі п'ять хвилин, після чого вводимо цукор і збиваємо в міцну піну.
2. Укладаємо отримане білкове тісто в форму для випікання.
3. Готуємо безе в розігрітому до 120 градусів духовці 2, 5 годину.
4. Робимо бісквітне тісто: інгредієнтів вистачить для випікання двох коржів. 10 яєць поділяємо на жовтки і білки. У глибокій мисці з'єднуємо жовтки (14 штук з тими, що залишилися від безе) з половиною цукру і збиваємо п'ять хвилин.
5. В окремій мисці збиваємо білки з сіллю.
6. Додаємо другу половину цукру і збиваємо в міцну піну.
7. Білки готові.
8. У білки вводимо частина борошна і какао, в жовтки вводимо борошно.
9. Акуратно перемішуємо окремо жовтки і білки.
10. У білки вводимо жовтки.
11. Все тісто для бісквіта перемішуємо.
12. Половину тесту викладаємо у форму для випічки і випікаємо при температурі 200 градусів близько півгодини. Теж саме робимо з другою частиною тіста.
13. Кожен корж після остигання розрізаємо на 2 частини.
14. Виходить 4 коржа.
15. У мисці з'єднуємо сметану зі згущеним молоком.
16. Віночком перемішуємо.
17. Арахіс підсушують на сковороді або в мікрохвильовій печі.
18. Кожен корж намазуємо кремом і посипаємо арахісом.
19. В середину поміщаємо безе.
20. Зверху продовжуємо укладати бісквітні коржі з кремом. Відправляємо торт в холодильник на ніч, щоб настоявся, а після подаємо до столу.