Рецепт Торт безе фото

Торт безе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Яйця , Шоколад , Горіхи
На полуденок , На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Якщо вам подобаються легкі, повітряні і що таять у роті десерти, то хочу запропонувати вам звернути увагу на цей класний і досить простий рецепт, як приготувати торт безе з горішками і вершками.

Опис приготування:

Я хочу вам запропонувати приготувати шоколадний торт безе в домашніх умовах. Якщо вам подобається класичний варіант, то використовуйте його. Завдяки горіхів корж виходить дуже цікавим: поєднання ніжності і щільності. Такий десерт прекрасно підійде для святкового столу і для чаювання з гостями.

  • Горіхи - 1.5 склянки
  • Білки - 6 штук (від великих яєць)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 1-1.5 склянки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Шоколадні дропси - 1 Склянка (по бажанню)
  • Шоколад - 100 грам
  • Вершки для збивання - 600 мілілітрів
  • Цукор - За смаком (в вершках)
торт безе - фото крок 1
1. На деко насамперед викладіть горішки (в рецепт приготування торта безе можна використовувати будь-які горіхи, які вам більше до смаку) і відправте їх у духовку. Хвилин 12-15 просушити ги.
торт безе - фото крок 2
2. Далі підготуйте листи пергаменту і намалюйте на них коло, щоб позначити корж. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 3 коржа. Жар в духовці після горішків зменшіть до мінімуму, приблизно до 100-110 градусів.
торт безе - фото крок 3
3. При необхідності очистіть горішки і подрібніть ножем. Я люблю, коли відчуваються шматочки, тому не рекомендую використовувати блендер.
торт безе - фото крок 4
4. Акуратно відокремте білки від жовтків (вони не знадобляться). Додайте щіпку солі і почніть збивати. Поступово додавайте цукрову пудру, збиваючи до щільних піків.
торт безе - фото крок 5
5. Обережно введіть горішки, перемішуючи лопаткою, щоб не втратити легкість. Шоколад розтопіть на водяній бані і остудіть.
торт безе - фото крок 6
6. Додайте розтоплений шоколад і дропси, ще раз акуратно перемішайте.
торт безе - фото крок 7
7. Акуратно ложкою розподіліть масу по контурах намальованого кола. Надішліть деко в духовку і випікайте корж приблизно 2.5 годину.
торт безе - фото крок 8
8. Після вимкніть духовку, висунемо деко трохи, відкривши дверцята. Залиште корж поступово остигати.
торт безе - фото крок 9
9. В якості крему в цей простий рецепт торта безе я пропоную використовувати легкий варіант - збиті вершки. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань.
торт безе - фото крок 10
10. Після того, як коржі повністю охололи, залишиться тільки перемазати кремом.
торт безе - фото крок 11
11. Ось такий класний торт безе в домашніх умовах вийде в результаті. Прикрасьте за бажанням шоколадом або горішками, наприклад. Надішліть на ніч в холодильник, а після можна пробувати. Смачного!

Схожі рецепти