Торт безе
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобаються легкі, повітряні і що таять у роті десерти, то хочу запропонувати вам звернути увагу на цей класний і досить простий рецепт, як приготувати торт безе з горішками і вершками.
Я хочу вам запропонувати приготувати шоколадний торт безе в домашніх умовах. Якщо вам подобається класичний варіант, то використовуйте його. Завдяки горіхів корж виходить дуже цікавим: поєднання ніжності і щільності. Такий десерт прекрасно підійде для святкового столу і для чаювання з гостями.
- Горіхи - 1.5 склянки
- Білки - 6 штук (від великих яєць)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1-1.5 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Шоколадні дропси - 1 Склянка (по бажанню)
- Шоколад - 100 грам
- Вершки для збивання - 600 мілілітрів
- Цукор - За смаком (в вершках)
1. На деко насамперед викладіть горішки (в рецепт приготування торта безе можна використовувати будь-які горіхи, які вам більше до смаку) і відправте їх у духовку. Хвилин 12-15 просушити ги.
2. Далі підготуйте листи пергаменту і намалюйте на них коло, щоб позначити корж. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 3 коржа. Жар в духовці після горішків зменшіть до мінімуму, приблизно до 100-110 градусів.
3. При необхідності очистіть горішки і подрібніть ножем. Я люблю, коли відчуваються шматочки, тому не рекомендую використовувати блендер.
4. Акуратно відокремте білки від жовтків (вони не знадобляться). Додайте щіпку солі і почніть збивати. Поступово додавайте цукрову пудру, збиваючи до щільних піків.
5. Обережно введіть горішки, перемішуючи лопаткою, щоб не втратити легкість. Шоколад розтопіть на водяній бані і остудіть.
6. Додайте розтоплений шоколад і дропси, ще раз акуратно перемішайте.
7. Акуратно ложкою розподіліть масу по контурах намальованого кола. Надішліть деко в духовку і випікайте корж приблизно 2.5 годину.
8. Після вимкніть духовку, висунемо деко трохи, відкривши дверцята. Залиште корж поступово остигати.
9. В якості крему в цей простий рецепт торта безе я пропоную використовувати легкий варіант - збиті вершки. Кількість цукру залежить від ваших смакових уподобань.
10. Після того, як коржі повністю охололи, залишиться тільки перемазати кремом.
11. Ось такий класний торт безе в домашніх умовах вийде в результаті. Прикрасьте за бажанням шоколадом або горішками, наприклад. Надішліть на ніч в холодильник, а після можна пробувати. Смачного!