Торт з безе
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно повітряний і ніжний французький десерт безе давно став популярним по всьому світу. Рекомендую і вам подивитися, як приготувати торт з безе з кремом і ягодами! Це зовсім нескладно.
Щоб приготувати торт з безе, ви повинні бути впевнені в своїй духовці: вона не повинна пропускати повітря і тепло, інакше безе опаде. Також запасіться терпінням - безе правильне сушиться, а не запікається, тому це займе багато часу. Особливо важливо дати безе охолонути в вимкненій духовці. Крім ягід, ви можете для верхівки взяти і інші ніжні фрукти на свій смак.
- Яєчні білки - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Склянка (або цукрова пудра)
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Білий винний оцет - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Ягоди свіжі - За смаком
Білки яєчні збийте з сіллю до білих піків за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, додайте поступово цукор, потім крохмаль, оцет і ванільну есенцію. Білки повинні стати білими, густим і блискучим, стояти і не опадати.
Розігрійте духовку до 150 З.
Білки з допомогою лопатки розрівняйте і викладіть на застелений пергаментом деко у формі кола. Зробіть корж досить високим. Надішліть в духовку, при цьому зменшивши вогонь відразу до 120 З. Головне, щоб духовка до цього була розігріта.
Білки з допомогою лопатки розрівняйте і викладіть на застелений пергаментом деко у формі кола. Зробіть корж досить високим. Надішліть в духовку, при цьому зменшивши вогонь відразу до 120 З. Головне, щоб духовка до цього була розігріта.
Випікайте 75 хвилин. Чи не перетримуйте безе при включеній духовці. Потім дайте прямо в Духовка повинна бути охолодженою ласощів повністю. Можете навіть на ніч його там залишити.
Потім збийте вершки з цукром гарненько. Прикрасьте вершками торт, зверху викладіть ягоди. За бажанням можете приготувати ягідний сироп і зверху полити їм десерт для краси.
Ось такий простий, але шалено смачний торт з безе. Він виходить досить солодким, так що його вигідно відтіняють кислі ягоди. Приємного чаювання!