Рецепт Торт з безе фото

Торт з безе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло, Згущене молоко
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Неймовірно повітряний і ніжний французький десерт безе давно став популярним по всьому світу. Рекомендую і вам подивитися, як приготувати торт з безе з кремом і ягодами! Це зовсім нескладно.

Щоб приготувати торт з безе, ви повинні бути впевнені в своїй духовці: вона не повинна пропускати повітря і тепло, інакше безе опаде. Також запасіться терпінням - безе правильне сушиться, а не запікається, тому це займе багато часу. Особливо важливо дати безе охолонути в вимкненій духовці. Крім ягід, ви можете для верхівки взяти і інші ніжні фрукти на свій смак.

  • Яєчні білки - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Склянка (або цукрова пудра)
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Білий винний оцет - 2 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Вершки жирні - 1 Склянка
  • Ягоди свіжі - За смаком
торт з безе - фото крок 1
Білки яєчні збийте з сіллю до білих піків за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, додайте поступово цукор, потім крохмаль, оцет і ванільну есенцію. Білки повинні стати білими, густим і блискучим, стояти і не опадати.
торт з безе - фото крок 2
Розігрійте духовку до 150 З.
Білки з допомогою лопатки розрівняйте і викладіть на застелений пергаментом деко у формі кола. Зробіть корж досить високим. Надішліть в духовку, при цьому зменшивши вогонь відразу до 120 З. Головне, щоб духовка до цього була розігріта.
торт з безе - фото крок 3
Випікайте 75 хвилин. Чи не перетримуйте безе при включеній духовці. Потім дайте прямо в Духовка повинна бути охолодженою ласощів повністю. Можете навіть на ніч його там залишити.
торт з безе - фото крок 4
Потім збийте вершки з цукром гарненько. Прикрасьте вершками торт, зверху викладіть ягоди. За бажанням можете приготувати ягідний сироп і зверху полити їм десерт для краси.
торт з безе - фото крок 5
Ось такий простий, але шалено смачний торт з безе. Він виходить досить солодким, так що його вигідно відтіняють кислі ягоди. Приємного чаювання!

Схожі рецепти