Торт «графські руїни» з безе
(покроковий рецепт з фото)
Любителі домашньої випічки, запрошую вас на кухню, щоб зробити приголомшливо красивий, смачний і насправді не дуже складний тортик. Якщо у вас наближається торжество, то це хороший привід, згодні?
До недавнього часу я й гадки не мала, як приготувати торт "графські руїни" з безе і насиченим кремом на основі згущеного молока і вершкового масла. Особливу смакову нотку тортика надають горішки. Але, окрім них, ви можете додати в десерт улюблені сухофрукти, буде теж дуже класно. За бажанням прикрасити десерт можна шоколадною глазур'ю або кондитерської присипкою. Пам'ятайте, що в першу чергу все залежить від вашої фантазії.
- Цукор - 300 грам
- Яйце - 6 штук (тільки білки)
- Вершкове масло - 300 грам
- Згущене молоко - 1 штука (баночка)
- Горішки - За смаком
1. Безе найкраще зробити заздалегідь, адже на цей процес вам буде потрібно досить багато часу. Для початку візьміть 3 білка і половину цукру. Збийте все до щільних піків.
2. Отсадіте безешки на деко, застелене пергаментом. У розігріту до 90 градусів духовку відправте лист на пару годин. Після вогонь вимкніть і залиште безе до повного охолодження.
3. Дістаньте добре застиглі безешки і повторіть процес з половиною цукру і 3 білками.
4. Для приготування крему з'єднайте вершкове масло зі згущеним молоком.
5. Ретельно перемішайте.
6. А далі можна збирати тортик. Умочуйте безе в крем і викладайте на тарілку.
7. Назва тортика говорить сама за себе. Тут немає ніякої особливої техніки, все буде виглядати, як творчий хаос.
8. Подрібніть ножем трохи горішки. Також можна додати ось таку шоколадну присипку.
9. Присипайте безе горішками і шоколадними шматочками і викладайте їх на блюдо в довільному порядку.
10. Ось такий класний тортик вийшов в результаті. Залиште його настоятися перед подачею, щоб безе як слід просочилося кремом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!