Рецепт Торт «графські руїни» з чорносливом фото

Торт «графські руїни» з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

В деякі дні так хочеться з'їсти що-небудь солодке, що навіть на вечерю собі складно відязикати в цьому. Ось недавно зі мною і трапилася така історія. Вирішила спробувати досить легкий новий десерт.

Опис приготування:

Але багато хто вже могли бачити його в магазинах або пробували самі робити, так як він досить популярний. А якщо все-таки ви не знаєте, як приготувати торт"Графські руїни" з чорносливом, то уважно читайте і вивчайте інструкцію. Приготуйтеся, буде багато непростих кроків.

  • Цукор - 300 грам
  • Чорнослив - 300 грам
  • Мигдаль - 200 грам
  • Вершки жирні - 500 мілілітрів
  • Лікери - 150 мілілітрів
  • Яєчний білок - 5 штук
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 щіпки
торт
Спочатку потрібно приготувати безе. Для цього холодні білки збийте на повільній швидкості з сіллю. Як з'явиться біла піна, збільште швидкість збивання. Потім всипте 250 грам цукру, роблячи єдину консистенцію.
торт
Температуру в духовці поставте на 80-100 градусів. Отриману білу масу розділіть на 3-4 частини. Влийте їх на Пекарській папір на деку, вкладену в деко.
торт
Підсушуйте безе протягом 60 хвилин в духовці. Ні в якому разі не відкривайте духовку під час випічки. Остудіть отримані вироби.
торт
Чорнослив замочити в лікері хвилин на 10-15.
торт
Тепер займіться кремом. У сотейнику змішайте цукор, що залишився з водою. Поставте його на вогонь, варіть сироп.
торт
Сливки збийте міксером, залишивши 3 ст. Ложки, які потрібно влити в сироп. Потім остиглий сироп обережно влийте в вершки, постійно його збиваючи.
торт
Залишилася збірка торта. На тарілку покладіть меренгу. Змастіть її кремом, зверху покладіть чорнослив.
торт
Збирайте торт далі в такому ж порядку. Кремом промажьте боки шарів і його верх.
торт
Мигдаль подрібніть. Посипте їм весь торт. Охолодіть його перед подачею (приблизно 30 хвилин) в холодильнику. Приємного чаювання!

Схожі рецепти