Торт «графські руїни»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування торта "графські руїни" - в допомогу кожному, хто вирішив спекти якийсь ефектний торт на святковий стіл. Приготувати його з покроковими фотографіями буде набагато простіше
Розповідаю, як спекти "графські руїни" - дуже смачний і ефектний торт. Мої діти люблять його більше будь-яких інших тортів домашнього приготування, тому печу я його з періодичністю приблизно раз в три місяці. Природно, рука вже набита Так що ділюся своїм найкращим, перевіреним рецептом цього торта - сподіваюся, він вам стане в нагоді і сподобається. Відразу скажу, що приготування торта "графські руїни" - задача вельми трудомістка, так що приготуйтеся - доведеться потрудитися. Однак воно того варто!
- Молоко - 1, 25 склянки(1 - в вершках, 0, 25 - в шоколадний крем)
- Яйця - 5 штук(4 - в бісквіт, 1 - в вершках)
- Цукор - 2, 25 склянки(1 - в бісквіт, 0, 25 - в вершках, 1 - в безе)
- Борошно - 1 Склянка
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Білки яєчні - 4 штуки
- Ванілін - - За смаком
- Шоколад - 60 грам
- Вершкове масло - 125 грам(100 - в вершках, 25 - в шоколадний крем)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Готуємо тісто для коржів. Для цього збиваємо чотири яйця і склянку цукру до однорідності, потім туди ж додаємо борошно і соду. Збиваємо.
Тісто виливаємо в змащену вершковим маслом форму.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності (готовність перевіряємо зубочисткою - якщо виходить сухою, значить, готово). Готовий корж розрізаємо навпіл уздовж. Один корж залишаємо цілим, інший нарізаємо на кубики.
Тепер приготуємо крем. Змішаємо стакан молока, яйце, столову ложку борошна і півсклянки цукру в каструльці. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння, постійно збиваючи. У остиглий крем додаємо 100 грамів вершкового масла і ванілін.
Тепер приготуємо безе. Для цього змішаємо 4 яєчні білки, стакан цукру і трохи ваніліну. Перемішуємо, ставимо на водяну баню і готуємо, постійно збиваючи, 5-7 хвилин. Отриману масу кондитерським мішком порційно викладаємо на змащене маслом деко.
Ставимо в духовку, розігріту до 100 градусів, і сушарки 1 час. Потім духовку відключаємо і тримаємо безе в вимкненій духовці ще 1 час.
Безе готове.
Починаємо збирати торт. Змащуємо корж білим кремом.
По колу викладаємо безе.
Розтоплюємо половину шоколаду з чвертю склянки молока і невеликим шматочком вершкового масла на водяній бані. В отриману масу кладемо нарізану бісквіт, гарненько перемішуємо.
Змащений шоколадним кремом бісквіт кладемо на корж, промазуємо кремом з боків, навколо розкладаємо безе.
Зверху викладаємо залишилися безе.
Що залишився шматочок шоколаду розтоплюємо з рослинним маслом на водяній бані, вийшла глазур'ю зверху поливаємо торт. Ставимо торт в холодильник, даємо постояти пару годин, після чого торт "графські руїни" можна буде подавати до столу. Смачного!