Рецепт Торт «графські руїни» зі сметаною фото

Торт «графські руїни» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, Ювілей, 8 березня
Випічка, Солодке, Торти

Привіт всім любителям солодкого Сьогодні я розповім, як приготувати торт "графські руїни" зі сметаною. Ніжний, просочений тортик нікого не зможе залишити байдужим. Приступаємо.

Такий тортик прикрасить будь-який стіл і відмінно підійде на свято. Ніжний смак коржа, просочений кремом, робить ці ласощі неперевершеним. По бажанню, в глазур можна додати лікер. Він додасть пікантну нотку тортика

  • Яйця - 3 штуки (для тіста )
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Крем - 320 грам
  • Какао-порошок - 20 грам
  • Сода - 1, 5 чайних ложки
  • Крем - 600 грам (для крему )
  • Згущене молоко - 300 грам
  • Горіхи (будь-які) - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам (для глазурі )
  • Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
  • Крем, цукор - 2 St.. Ложки
торт
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера в пишну піну. Соду додаємо до сметані, гарненько перемішуємо, а потім додаємо до яєць. Злегка збиваємо.
торт
Поступово додаємо в тісто просіяне борошно і збиваємо все міксером. Тісто має вийти без грудочок, а його консистенція - нагадувати густу сметану.
торт
Тісто ділимо на три частини. Першу частину наливаємо в форму для випікання і печемо корж в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
торт
Готовий корж охолоджуємо при кімнатній температурі.
торт
До залишків тіста додаємо просіяний какао-порошок і ложку сметани. Гарненько все перемішуємо і виливаємо в форму. Печемо другий корж при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
торт
Готовий корж охолоджуємо, потім нарізаємо його на шматочки товщиною 2-3 см.
торт
Готовий крем. Для цього змішуємо сметану і згущене молоко. Перешиваємо все ложкою.
торт
Світлий корж змащуємо кремом, а зверху посипаємо рубаними горіхами.
торт
Шматочки шоколадного коржа опускаємо в крем і викладаємо поверх світлого коржа. Присипаємо все горіхами.
торт
Повторюємо попередній крок, присипаємо тортик горіхами і відправляємо його в холодильник на просочення на півгодини.
торт
Готуємо глазур. Для цього з'єднуємо сметану, олія, цукор і какао-порошок. Гарненько все перемішуємо і ставимо масу на слабкий вогонь. Доводимо глазур до однорідної текстури.
торт
Поливаємо готової охолодженої глазур'ю тортик, прикрашаємо горіхами. Торт готовий, смачного!

Схожі рецепти