Торт «графські руїни» зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям солодкого Сьогодні я розповім, як приготувати торт "графські руїни" зі сметаною. Ніжний, просочений тортик нікого не зможе залишити байдужим. Приступаємо.
Такий тортик прикрасить будь-який стіл і відмінно підійде на свято. Ніжний смак коржа, просочений кремом, робить ці ласощі неперевершеним. По бажанню, в глазур можна додати лікер. Він додасть пікантну нотку тортика
- Яйця - 3 штуки (для тіста )
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Крем - 320 грам
- Какао-порошок - 20 грам
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Крем - 600 грам (для крему )
- Згущене молоко - 300 грам
- Горіхи (будь-які) - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам (для глазурі )
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Крем, цукор - 2 St.. Ложки
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера в пишну піну. Соду додаємо до сметані, гарненько перемішуємо, а потім додаємо до яєць. Злегка збиваємо.
Поступово додаємо в тісто просіяне борошно і збиваємо все міксером. Тісто має вийти без грудочок, а його консистенція - нагадувати густу сметану.
Тісто ділимо на три частини. Першу частину наливаємо в форму для випікання і печемо корж в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
Готовий корж охолоджуємо при кімнатній температурі.
До залишків тіста додаємо просіяний какао-порошок і ложку сметани. Гарненько все перемішуємо і виливаємо в форму. Печемо другий корж при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Готовий корж охолоджуємо, потім нарізаємо його на шматочки товщиною 2-3 см.
Готовий крем. Для цього змішуємо сметану і згущене молоко. Перешиваємо все ложкою.
Світлий корж змащуємо кремом, а зверху посипаємо рубаними горіхами.
Шматочки шоколадного коржа опускаємо в крем і викладаємо поверх світлого коржа. Присипаємо все горіхами.
Повторюємо попередній крок, присипаємо тортик горіхами і відправляємо його в холодильник на просочення на півгодини.
Готуємо глазур. Для цього з'єднуємо сметану, олія, цукор і какао-порошок. Гарненько все перемішуємо і ставимо масу на слабкий вогонь. Доводимо глазур до однорідної текстури.
Поливаємо готової охолодженої глазур'ю тортик, прикрашаємо горіхами. Торт готовий, смачного!