Торт «графські руїни» класичний
(покроковий рецепт з фото)
Є кілька варіантів приготування цього десерту, і кожен може вибрати для себе відповідний. Особисто мені подобається найтрадиційніший, як приготувати торт «Графські руїни» класичний.
Класична рецептура, на основі безе - найпростіший спосіб приготування десерту. Крім цього є й інші варіанти, наприклад, на основе шоколадного коржа, печиво, з заварним кремом або карамельним. Рекомендую спробувати зробити кілька варіацій і вибрати вподобану. Процес приготування класичного рецепту простий, і під силу навіть початківцю кулінарові, хоча і вимагає часу.
- Яйце - 9 штук
- Цукровий пісок - 3 склянки
- Вершкове масло - 500 грам
- Згущене молоко - 450 грам
- Арахіс - За смаком
- Шоколад - За смаком
1. Насамперед приступаю до приготування безе: відокремлюю білки від жовтків, останні прибираю в сторону, а білки відправляю в холодильник на 15-20 хвилин. Охолоджені білки розміщую в чашу міксера і збиваю до збільшення в 2-3 рази, продовжую збивати і порційно всипав весь цукровий пісок. Збиваю до освіти міцних верхів.
2. Деко застеляють папером для випічки, потім відкидають невеликі тістечка безе кондитерським мішком або звичайним кульком, виконавши в ньому дірочку. Розігріваю духовку до 100-120 градусів і відправляю в нього деко на 60 хвилин, перші тридцять хвилин не відкриваю духовку.
3. Готовими безе вважаються, якщо на поверхні з'явилися тріщини, а в центрі вони приминаються. Те ж саме проробляю з рештою маси.
4. Масло заздалегідь дістаю з холодильника, розм'якшене масло змішую зі згущеним молоком і збиваю міксером до однорідної маси. Потім переливаю суміш в каструлю і відправляю її на водяну баню, помішують і прогріваю до утворення консистенції густої сметани.
5. Остигнули безе викладаю нижнім шаром на блюдо, в утворилися проміжки укладаю розламані шматочки безе, поливаю шар кремом і посипаю тертим шоколадом, те ж саме проробляю і з іншими шарами.
6. Зверху прикрашаю торт обсмаженою арахісом і шоколадом, готовий торт відправляю в холодильник на 5 годин, а краще на ніч. Смачного!