Рецепт Торт «графські руїни» класичний фото

Торт «графські руїни» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло , Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Є кілька варіантів приготування цього десерту, і кожен може вибрати для себе відповідний. Особисто мені подобається найтрадиційніший, як приготувати торт «Графські руїни» класичний.

Опис приготування:

Класична рецептура, на основі безе - найпростіший спосіб приготування десерту. Крім цього є й інші варіанти, наприклад, на основе шоколадного коржа, печиво, з заварним кремом або карамельним. Рекомендую спробувати зробити кілька варіацій і вибрати вподобану. Процес приготування класичного рецепту простий, і під силу навіть початківцю кулінарові, хоча і вимагає часу.

  • Яйце - 9 штук
  • Цукровий пісок - 3 склянки
  • Вершкове масло - 500 грам
  • Згущене молоко - 450 грам
  • Арахіс - За смаком
  • Шоколад - За смаком
торт
1. Насамперед приступаю до приготування безе: відокремлюю білки від жовтків, останні прибираю в сторону, а білки відправляю в холодильник на 15-20 хвилин. Охолоджені білки розміщую в чашу міксера і збиваю до збільшення в 2-3 рази, продовжую збивати і порційно всипав весь цукровий пісок. Збиваю до освіти міцних верхів.
торт
2. Деко застеляють папером для випічки, потім відкидають невеликі тістечка безе кондитерським мішком або звичайним кульком, виконавши в ньому дірочку. Розігріваю духовку до 100-120 градусів і відправляю в нього деко на 60 хвилин, перші тридцять хвилин не відкриваю духовку.
торт
3. Готовими безе вважаються, якщо на поверхні з'явилися тріщини, а в центрі вони приминаються. Те ж саме проробляю з рештою маси.
торт
4. Масло заздалегідь дістаю з холодильника, розм'якшене масло змішую зі згущеним молоком і збиваю міксером до однорідної маси. Потім переливаю суміш в каструлю і відправляю її на водяну баню, помішують і прогріваю до утворення консистенції густої сметани.
торт
5. Остигнули безе викладаю нижнім шаром на блюдо, в утворилися проміжки укладаю розламані шматочки безе, поливаю шар кремом і посипаю тертим шоколадом, те ж саме проробляю і з іншими шарами.
торт
6. Зверху прикрашаю торт обсмаженою арахісом і шоколадом, готовий торт відправляю в холодильник на 5 годин, а краще на ніч. Смачного!

Схожі рецепти