«графські руїни» з безе (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Розповім вам, як приготувати"Графські руїни" за класичним рецептом. Це такий десерт, який виглядає, як торт, але по факту - це десерт на основі безе і заварного крему. Дуже смачно!
Опис приготування:
Розповім вам сьогодні, як приготувати"Графські руїни" за класичним рецептом. Особисто мені здається, що такий десерт - справжній вихід із ситуації, коли вам потрібно приготувати торт на день народження, а морочитися з бісквітами і безліччю складнощів зовсім не хочеться. Тут же все просто - якщо у вас хороший міксер, ви легко зможете збити білки і приготувати даний безе, а там вже справа за малим!
- Яйця - 4 штуки (білки - для безе, жовтки в крем)
- Цукор - 400 грам(200 гр для безе, 200 г в вершках)
- Молоко - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Ром - 2 Ст. Ложки (коньяк, бренди)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Прикраса - За смаком
1. Спочатку приготуємо безе. Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки на швидкій швидкості з лимонним соком. Потім додаємо потроху цукор, не перестаючи збивати.
2. Збиваємо білки до пружних піків і за допомогою кондитерського мішка відкидають на деко. Випікаємо безе при температурі 120 градусів до рум'яної.
3. Поки безе запікається, духовку не можна відкривати. До повного остигання зберігаємо безе прямо в духовці. Тим часом приготуємо крем: жовтки, цукор і борошно збиваємо, туди ж відправляємо розм'якшене масло і молоко. На низькому вогні варимо крем до загустіння, потім вводимо ром і збиваємо крем міксером.
4. А тепер, коли безе вже застигло, починаємо будувати гірку, щедро промащуючи кремом всі стики, щоб десерт добре тримався.
5. Залишилося тільки прикрасити торт горішками, збитими вершками або чим ще ви захочете! Приємного чаювання!