«графські руїни»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Є в кондитерському світі такі рецепти, які мають різні варіації. Наприклад, торт"Графські руїни" . Його готують і з безе, і з додаванням чорносливу, і на коржах. Я люблю останній спосіб.
Опис приготування:
Для такої святкової випічки потрібні найпростіші інгредієнти, але вони ідеально поєднуються між собою, тому смак буде приголомшливий. І ще тут важлива подача, адже не дарма у десерту таку назву. Якщо вам цікаво, то прочитайте про те, як приготувати"Графські руїни" у себе вдома. Я все докладно описала.
- Згущене молоко - 800 грам
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 літр
- Волоський горіх - 150 грам (очищений)
- Яйце - 4 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
Спочатку приготуйте тісто. Для цього згущене молоко змішайте з яйцями і содою.
Потім поступово всипте борошно і замішати тісто.
А в кінці додайте дрібно роздроблені горіхи. Все перемішайте.
Тісто влийте в форму для випічки, трохи змащену маслом. Запікайте масу при 180 градусах протягом 30-40 хвилин.
Готовий корж остудіть. Потім наріжте його невеликими кубиками.
А тепер зробіть просочення. Збийте блендером цукор зі сметаною до отримання єдиної консистенції.
Зберіть торт. Кожен шматочок коржа умочіть в просочуванні. Укладайте кубики один на одного шарами.
Займіться глазур'ю. Розтопіть шоколад з маслом і молоком на невеликому вогні. Можете додати цукор за смаком.
Полийте торт глазур'ю. Поставте його мінімум на 2 години в холодильник. Приємного чаювання!