Рецепт Хрусткий рулет з безе і горіхами фото

Хрусткий рулет з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Відмінна ідея для сімейного чаювання! Рулет з пісочного тіста з повітряним безе і горіхами. Готується просто і швидко - переконайтеся самі!

Опис приготування:

Охолоджені білки для безе ретельно відокремлюють від жовтків і збивають спочатку до м'яких піків. Потім, потроху підсипаючи дрібний цукор, збивають до жорстких піків і повного розчинення цукру. Для проби розітріть краплю збитих білків між пальцями - жодної крупинки не повинно відчуватися.

  • Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Жовтки - 2 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне в / с - 2 склянки (по 200 мл)
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білки яєчні - 2 штуки (безе: всі продукти нижче)
  • Цукор - 2/3 склянки (невеликий)
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний екстракт - За смаком
  • Горіхи - 1/2 склянки
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 1
Борошно просійте з розпушувачем. Додайте нарубані шматочками холодне масло, всипте цукор і сіль. Пробийте блендером в пульсовом режимі до крихти.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 2
Додайте жовтки і сметану, пробийте тісто до збирання в кулю. Охолодіть тісто в холодильнику хвилин 15.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 3
Розкачайте тісто в тонкий пласт між двома листами пергаменту. Верхній лист приберіть, а на нижньому працюйте далі і випікайте на ньому ж.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 4
Збийте білки з цукром, додавши в кінці лимонний сік і ванільний екстракт. Змастіть поверхню пласта рівним шаром. Посипте подрібненими горіхами.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 5
Акуратно, за допомогою пергаменту згорніть рулет. Наколи виделкою в декількох місцях.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 6
Поставте деко в прогріту до 180 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору. Дайте рулету трохи охолонути в відключеною духовці.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 7
Теплий рулет наріжте на шматочки товщиною в два пальця.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 8
Розкладіть на решітці і повністю остудіть, не накриваючи.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 9
Посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю або кави.
хрусткий рулет з безе і горіхами - фото крок 10
Можна перекласти шматочки рулету пергаментом і прибрати в дерев'яну скриньку - так він зберегтися декілька днів.

Схожі рецепти