Хрусткий рулет з безе і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна ідея для сімейного чаювання! Рулет з пісочного тіста з повітряним безе і горіхами. Готується просто і швидко - переконайтеся самі!
Охолоджені білки для безе ретельно відокремлюють від жовтків і збивають спочатку до м'яких піків. Потім, потроху підсипаючи дрібний цукор, збивають до жорстких піків і повного розчинення цукру. Для проби розітріть краплю збитих білків між пальцями - жодної крупинки не повинно відчуватися.
- Вершкове масло - 100 грам (тісто: всі продукти нижче)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Жовтки - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / с - 2 склянки (по 200 мл)
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Білки яєчні - 2 штуки (безе: всі продукти нижче)
- Цукор - 2/3 склянки (невеликий)
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - За смаком
- Горіхи - 1/2 склянки
Борошно просійте з розпушувачем. Додайте нарубані шматочками холодне масло, всипте цукор і сіль. Пробийте блендером в пульсовом режимі до крихти.
Додайте жовтки і сметану, пробийте тісто до збирання в кулю. Охолодіть тісто в холодильнику хвилин 15.
Розкачайте тісто в тонкий пласт між двома листами пергаменту. Верхній лист приберіть, а на нижньому працюйте далі і випікайте на ньому ж.
Збийте білки з цукром, додавши в кінці лимонний сік і ванільний екстракт. Змастіть поверхню пласта рівним шаром. Посипте подрібненими горіхами.
Акуратно, за допомогою пергаменту згорніть рулет. Наколи виделкою в декількох місцях.
Поставте деко в прогріту до 180 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору. Дайте рулету трохи охолонути в відключеною духовці.
Теплий рулет наріжте на шматочки товщиною в два пальця.
Розкладіть на решітці і повністю остудіть, не накриваючи.
Посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю або кави.
Можна перекласти шматочки рулету пергаментом і прибрати в дерев'яну скриньку - так він зберегтися декілька днів.