Баранина в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Баранина, відварена в сметані, - це традиційна арабська блюдо. Його ще називають мансаф. Дуже смачне і ситне блюдо, іноді його готую. Рекомендую.
Як приготувати баранину в сметані?
Приступаємо:
1. М'ясо помийте, поріжте на шматки, зріжте плівочки і поставте варитися в воді.
2. Цибуля поріжте кільцями і додайте до м'яса, коли вода закипить. Варіть 2 годину. Коли м'ясо звариться, виберіть його з бульйону.
3. Сметану доведіть до кипіння, покладіть в неї м'ясо і варіть півгодини, постійно помішуючи.
4. Налийте на розігріту сковороду з високими бортами масло і обсмажте протягом 2 вермішель хвилин, потім додайте рис і смажте ще хвилину.
5. Потім залийте вермішель і рис м'ясним бульйоном, сіль і poperčite і зварити до готовності.
6. Приступаємо до оформлення страви для подачі на стіл. На велике блюдо покладіть корж лаваша, на нього викладіть рис з вермішеллю. Потім м'ясо. Зверху посипте смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
Вийшло дуже гарне й оригінальне блюдо. Гарнір, звичайно, ви можете підібрати на свій смак.
Смачного!
- Баранина - 2 кілограма
- Крем - 1, 5 L
- Мал - 500 грам
- Вермішель - 150 грам
- Мигдаль смажений - 150 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 3 штуки
- Коржик лаваша - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Приступаємо:
1. М'ясо помийте, поріжте на шматки, зріжте плівочки і поставте варитися в воді.
2. Цибуля поріжте кільцями і додайте до м'яса, коли вода закипить. Варіть 2 годину. Коли м'ясо звариться, виберіть його з бульйону.
3. Сметану доведіть до кипіння, покладіть в неї м'ясо і варіть півгодини, постійно помішуючи.
4. Налийте на розігріту сковороду з високими бортами масло і обсмажте протягом 2 вермішель хвилин, потім додайте рис і смажте ще хвилину.
5. Потім залийте вермішель і рис м'ясним бульйоном, сіль і poperčite і зварити до готовності.
6. Приступаємо до оформлення страви для подачі на стіл. На велике блюдо покладіть корж лаваша, на нього викладіть рис з вермішеллю. Потім м'ясо. Зверху посипте смаженим мигдалем і свіжою зеленню.
Вийшло дуже гарне й оригінальне блюдо. Гарнір, звичайно, ви можете підібрати на свій смак.
Смачного!