Бануш в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ви бували в Карпатах? немає? тоді, у вас є унікальна можливість приготувати простим рецептом одне з найпопулярніших місцевих страв. Спробуйте зробити бануш в мультиварці!
Смачна і ситна каша зі сметаною і вершками. Дуже добре поєднується і подається до столу з грибною підливою або шкварками. Вариться з кукурудзяної крупи дрібного помелу. Ми приготуємо бануш в мультиварці з грибним соусом. Все що вам знадобиться, це мультиварка і трохи натхнення. Дотримуйтесь рецептом і удачі!
- Зерно зернових - 200 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Вершки - 200 мілілітрів(15%)
- Крем - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Печериці - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 1 штука
Для початку розмішуємо сметану в невеликій кількості води, додаємо сюди ж вершки. Переносимо все в мультиварку, виставляємо режим "варка на пару", додаємо сіль.
Додаємо кукурудзяну крупу, сипати потрібно акуратно. Потім ретельно все перемішуємо. Включаємо на мультиварці режим "гасіння" . Чекаємо 30 хвилин.
Поки бануш підходить, зробимо грибний соус. Нарізаємо дрібно цибулину і обсмажуємо на сковорідці з печерицями. Потім гасимо 15 хвилин і зверху додаємо ложечку сметани.
Бануш приготувався. Викладаємо його його на тарілку (можна надати йому круглу форму, як на фото). Зверху поливаємо грибним соусом. За бажанням можна покришити ще бринзи. Смачного!