Абрикосовий пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів домашньої випічки пропоную пиріг з абрикосами. Ніжне, пишне тісто в поєднанні з сонячним фруктом стане хорошим доповненням в літню спеку до холодного компоту або киселю.
Літо - час фруктових пирогів, тому я пропоную дуже простий рецепт пирога з абрикосами в мультиварці. Звичайно, його можна спекти і в звичайній духовці. Впевнена, що навіть недосвідчений кулінар справиться легко з таким пирогом. В описі ви знайдете покрокове приготування цієї смачної випічки. У моїй мультиварці пиріг випікався 80 хвилин. Але все мультиварки різні по потужності, тому орієнтуйтеся по інструкції.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукровий пісок - 150 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 40 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Абрикоси - 300 грам
М'яке вершкове масло викладіть в глибоку миску.
Всипте цукор і ванільний цукор.
Ретельно перемішайте вершкове масло з цукром до кремової, однорідної консистенції.
Додайте куряче яйце.
Влейте молоко. Добре перемішайте.
Додайте соду, погашену оцтом або лимонним соком.
Всипте в тісто борошно.
Перемішайте тісто. Воно повинно вийти не рідким, але і не дуже густим.
Викладіть тісто в чашу мультиварки.
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і викладіть на тісто.
Випікайте пиріг в мультиварці в режимі "випічка" 80 хвилин.
Ароматний, ніжний і смачний пиріг з абрикосами готовий. Приємного чаювання!